(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η οικογένεια Παπανδρέου για τα 100 χρόνια του Ανδρέα — “Αποθεώθηκε” ο Γιώργος: “Ως παγκόσμιος ηγέτης, δεν ανήκει σε κανένα, ανήκει σε όλους”!

Εκδήλωση διοργανώθηκε απόψε στην Πάτρα,  από το Ίδρυμα Παπανδρέου στην αίθουσα “Αίγλη” της Veso Mare, με τίτλο «Ανδρέας Παπανδρέου -100 χρόνια, ο αγώνας για μια Ελλάδα με ανοιχτούς ορίζοντες».

Στην εκδήλωση παρούσα είναι κ οικογένεια Παπανδρέου, ενώ μίλησαν , ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, οι οικονομολόγοι Κωστής Κατσανέβας και Δημήτρης Οικονόμου και ο φοιτητής Νομικής Παναγιώτης Ντούκας.

Πλαισιωμένος από τα παιδιά του, Μαργαρίτα και Ανδρέα, ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην εκδήλωση κάλεσε τους νέους να κοιτάξουν γύρω τους, κυρίως στο χώρο ων κοινωνικών κινημάτων, ώστε να διεκδικήσουν πιο μαχητικά κάτι καλύτερο, από το μέλλον που προδιαγράφεται σήμερα στη χώρα μας.
«Ο Ανδρέας είναι παγκόσμιος ηγέτης, δεν ανήκει σε κανένα, ανήκει σε όλους» ήταν το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού προς τους… μαχόμενους επιγόνους της πολιτικής του κληρονομίας, ξεχωρίζοντας τρία βασικά χαρακτηριστικά του πατέρα του:
-«Ο Ανδρέας έβλεπε μπροστά, μπορούσε να διαμορφώνει και όχι να ακολουθεί την κοινή γνώμη».
-«Είχε όραμα σφαιρικό που αγκάλιαζε τον πλανήτη, γνώριζε ότι τα μεγάλα προβλήματα δεν έχουν πατρίδα» συμπλήρωσε, αναφερόμενος στους αγώνες για την παγκόσμια ειρήνη και
-«είχε ταυτιστεί ακόμη με τους αδύναμους, τους μη προνομιούχους, είτε πρόκειται για ανθρώπους, είτε για λαούς».

Κατά την είσοδό στο χώρο της εκδήλωσης του ιδρύματος, έγινε δεκτός με επευφημίες από εκατοντάδες φίλους του Κινήματος αλλά και προσωπικούς του φίλους και συναγωνιστές.

Συντονιστικής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Απόστολος Μαγγηριάδης.