(Φωτο)-Πάτρα:Έριξε αυλαία η «Motorwest 2019»

Η «Motorwest 2019» που πραγματοποιήθηκε στις 2-3 Φεβρουαρίου 2019, αν και έριξε αυλαία πριν λίγες ώρες, θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων για αρκετό καιρό. Ο χώρος του Παμπελοποννησιακού Στάδιου στην Πάτρα αποδείχθηκε ίσως η καταλληλότερη επιλογή που θα μπορούσαν να κάνουν οι διοργανωτές.
Την έκθεση διοργάνωσαν από κοινού η ΦΙΛΜΠΑ, με την περιφερειακή εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με ομολογουμένως απόλυτη επιτυχία.
Οι πύλες για τους επισκέπτες άνοιξαν το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου με το κοινό να απολαμβάνει τα εκθέματα αλλά και να ενημερώνεται από τους εκθέτες για νέες τεχνολογίες, τάσεις και προϊόντα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια με την παρουσία του Βουλευτή Αχαίας Κώστα Σπαρτινού, του Αντιπεριφερειάρχη Αχαίας Γρηγόρη Αλεξόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Περιφεριακής Ανάπτυξης Κώστα Καρπέτα, του εκδότη της «Π» Θεόδωρου Λουλούδη, του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Κυριάκου Καπετανάκη και του Γεράσιμου Φεσσιάν.
Αμέσως μετά τα εγκαίνια ακολούθησε η Ημερίδα με τίτλο Οδική Ασφάλεια : Ο ρόλος των υποδομών και των χρηστών όπου παρακολούθησαν εκτός των προαναφερθέντων, ο Βουλευτής Αχαιάς κ. Νίκος Νικολόπουλος, ο Εκπρόσωπος του Passione Rossa – Ferrari Owners Club Πάολο Μελλισάνο, μαζί με πλήθος κόσμου.
Στην ημερίδα ομιλητές ήταν ο Αστυνόμος Α της Διεύθυνσης Τροχαίας Πατρών Νιάρος Σπύρος, ο Προϊστάμενος του τμήματος συγκοινωνιακών έργων της ΠΔΕ για την Αχαΐα Παναγιώτης Φλωράτος, ο Asset & Design Manager της Ολυμπία Οδός Α.Ε. Γιώργος Πατεράκης, ο Γεράσιμος Φεσσιάν, ο Εκπαιδευτής νέων οδηγών Γρηγόρης Καραβαγγέλης, ο βραβευμένος ως «Πρόσωπο Χρονιάς 2018» Φώτης Θωμάς και εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Την παράσταση «έκλεψε» ο Χρήστος Καϊτσας όπου μέσα στην αίθουσα του Συνεδρίου έκανε χαμηλή πτήση πάνω από τα κεφάλια των επισκεπτών, με το τηλεκατευθυνόμενο αεροπλάνο του, όπου θα λάβει μέρος και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την Πάτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ακροβατικών ακριβείας εσωτερικών χώρων που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 17 Μαρτίου.
Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου η δεύτερη μέρα της MotorWest 2019 ήταν πολύ ζεστή αφού η επισκεψιμότητα αυξήθηκε κατακόρυφα, προβληματίζοντας ευχάριστα τους διοργανωτές. Παρουσιάσεις νέων τεχνολογιών, όπως η ηλεκτροκίνηση, η νανοτεχνολογία με κεραμικές επιστρώσεις, τα νέα μοντέλα και τα σύγχρονα προϊόντα για την καλύτερη συντήρηση των οχημάτων κέρδισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.
Ο επίλογος της MotorWest αφήνει μια γλυκιά γεύση αφού πάνω από 25 εκθέτες έδωσαν το παρών και σχολίασαν με τα θετικότερα λόγια αυτό τον νέο θεσμό, ενώ το κοινό της Δυτικής Ελλάδας αγκάλιασε ένθερμα την προσπάθεια με πάνω από 15000 επισκέπτες.
Χορηγοί της MotorWest 2019 ήταν η Coral Α.Ε. και η WURTH, ενώ υποστηρικτές ήταν οι Askounis Securiτy και Ολυμπία Οδός Α.Ε.