Ακατόρθωτη η είσοδος των ατόμων με αναπηρία στο ΚΕΠ Πάτρας

Στον προβληματικό τρόπο πρόσβασης των πολιτών της Πάτρας και ειδικά των ατόμων με αναπηρία στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αναφέρεται με ερώτησή του προς την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και Αν. Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.
Ειδικές θέσεις στάθμευσης για τα αναπηρικά Ι.Χ. δεν υπάρχουν και η διάβαση πεζών προς το ΚΕΠ είναι πολύ δύσκολη. Για το λόγο αυτό ερωτάται η αρμόδια Υπουργός ποιες ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα και σε ποιες θα προβεί άμεσα ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που ταλανίζει τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
Προς την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Θέμα: Ακατόρθωτη η είσοδος των ατόμων με αναπηρία στο ΚΕΠ Πάτρας

Ακατόρθωτη είναι για τα άτομα με αναπηρία η είσοδος στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου Πατρέων.
Η έλλειψη ειδικών θέσεων στάθμευσης για τα αναπηρικά Ι.Χ. δυσχεραίνει την κατάσταση αναγκάζοντας τα ΑμεΑ να «κάνουν κύκλους» γύρω από το κτίριο έως ότου βρουν μια ελεύθερη θέση στάθμευσης. Ένα ακόμη εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει η πλειοψηφία των πολιτών – πόσω μάλλον τα άτομα που μετακινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο -, είναι η έλλειψη διάβασης πεζών και φαναριού στη συμβολή των οδών Γούναρη και Όθωνος Αμαλίας που οδηγεί στο ΚΕΠ, αναγκάζοντας τους πολίτες να τρέχουν όταν βρουν την ευκαιρία ώστε να περάσουν απέναντι. Σίγουρα ευθύνη φέρει και ο Δήμος Πατρεών που δυστυχώς αδιαφορεί για το συγκεκριμένο πρόβλημα που έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο.
Επειδή οι δημόσιες υπηρεσίες οφείλουν να είναι εύκολα προσβάσιμες από το σύνολο των πολιτών
Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός
1. Ποιες ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος;
2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που ταλανίζει τους συμπολίτες μας με αναπηρία;

Ο ερωτών βουλευτής

Ιάσονας Φωτήλας
Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας