ΑΧΑΪΑ: Σήμερα, η κηδεία του αδερφού του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου – Πέθανε στο Αίγιο ο Ιωάννης Παρασκευαΐδης

Σε ηλικία 93 ετών πέθανε στις 3 Φεβρουαρίου ο αδερφός του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, Ιωάννης Παρασκευαΐδης. Ο Ιωάννης Παρασκευαΐδης ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων, ο οποίος -παρά τη συγγένεια του με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο- ουδέποτε απασχόλησε τα ΜΜΕ ούτε παρενέβη στα της εκκλησιαστικής διοίκησης.

Από την ημέρα της κοιμήσεως του μακαριστού Χριστόδουλου, τη φροντίδα του αδερφού του είχε αναλάβει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος φιλοξενούσε τον Ιωάννη Παρασκευαΐδη σε ίδρυμα της Μητροπόλεως Καλαβρύτων. Η Εξόδιος Ακολουθία, σύμφωνα με το orthodoxia, θα γίνει σήμερα Τρίτη στις 11:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στο Αίγιο.

Λίγους μήνες νωρίτερα, είχε προχωρήσει σε αποκαλύψεις για τις συνθήκες θανάτου του αδερφού του, Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλο. Όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, «τον έστειλαν στο θάνατο».

«Τον αδερφό μου τον έστειλαν στον θάνατο… Δεν άφησε καμιά περιουσία. Είναι ψέματα όλα. Με ένα ράσο μπήκε στην Εκκλησία, με ένα ράσο έφυγε… Ο Χριστόδουλος ήταν η ασπίδα της Ελλάδας και αυτή είναι η μόνη αλήθεια…», λέει ο δακρυσμένος ο 92χρονος αδερφός του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου, Γιάννης Παρασκευαϊδης.

Καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, με πολλαπλά προβλήματα υγείας, σε μια από τις σπανιότατες συνεντεύξεις του, ανοίγει την καρδιά του στη «Δημοκρατία» και στον Νίκο Νικόλιζα και μιλάει για όλα. Για αλήθειες και ψέματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μετά το φευγιό του ανθρώπου που έμελλε να αλλάξει άρδην την Εκκλησία της Ελλάδος.