Τραγωδία στις ΗΠΑ: 4χρονος πυροβόλησε στο πρόσωπο τη μητέρα του με όπλο που βρήκε στο σπίτι

Ένα τραγικό περιστατικό με θύμα μια 27χρονη έγκυο γυναίκα που πυροβολήθηκε στο πρόσωπο από το 4χρονο παιδί της με όπλο που βρισκόταν στο σπίτι τους, επαναφέρει τη συζήτηση της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

Η οχτώ μηνών έγκυος γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην πολιτεία της Ουάσινγκτον Στέιτ με το μικρό αγόρι να βρίσκει το γεμάτο και με κατεβασμένη την ασφάλεια όπλο κάτω από το στρώμα του κρεβατιού των γονιών του.

Σύμφωνα με την αστυνομία το όπλο είχε βάλει εκεί ο πατέρας του 4χρονου επειδή φοβόταν μετά από διάφορα εγκλήματα που είχαν συμβεί στη γειτονιά της οικογένειας το τελευταίο διάστημα.

Πρόσφατος νόμος της πολιτείας στην οποία συνέβη το τραγικό περιστατικό προβλέπει, πάντως, αυστηρές ποινές για όσους δεν αποθηκεύουν με ασφάλεια τα όπλα τους.

Μέχρι στιγμής παραμένει, επίσης, αδιευκρίνιστο αν ο πατέρας του 4χρονου είχε καταχωρίσει το όπλο.

«Το λέμε ξανά σε όλους. Τα παιδιά αντιμετωπίζουν τα όπλα σαν παιχνίδια. Το μεγαλύτερο μάθημα από αυτή την ιστορία είναι παρακαλώ κλειδώστε τα όπλα σας ώστε να μην μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κατά λάθος και για τον λάθος λόγο οποιοσδήποτε» δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.