Το email του Χάρβεϊ Γουάινστιν μέσα από τη φυλακή: Έχω περάσει μια κόλαση

Ο Τζον Μάλκοβιτς προέβλεψε ότι το νέο θεατρικό έργο, στο οποίο πρωταγωνιστεί και έχει θέμα τον κινηματογραφικό παραγωγό, Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και βιασμούς θα «αναστατώσει» τους θεατές.

Η παράσταση με τίτλο «Bitter Wheat», βασισμένη στο θεατρικό έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ συγγραφέα Ντέιβιντ Μάμετ, θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα σε θεατρική σκηνή στο Λονδίνο, στο Γουέστ Εντ τον προσεχή Ιούνιο.

Μιλώντας στο BBC News, ο Τζον Μάλκοβιτς – ο οποίος απεικονίζει έναν διεφθαρμένο παραγωγό του Χόλιγουντ, που ονομάζεται Μπάρνι Φέιν – χαρακτήρισε την παράσταση ως «μια μαύρη φάρσα για έναν μεγιστάνα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με πολύ κακή συμπεριφορά».

Ο ηθοποιός, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην ταινία «Bird Box» πρόσθεσε ότι ο Γουάινστιν ήταν το «σημείο εκκίνησης» του θεατρικού έργου και ότι είναι «μια αντίδραση στις ειδήσεις που αποκαλύφθηκαν (για εκείνον) τον τελευταίο χρόνο».

Ο Μάλκοβιτς υποδύεται τον Γουάνστιν, «Μια μαύρη φάρσα για έναν μεγιστάνα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με πολύ κακή συμπεριφορά» αναφέρει Ο Μάλκοβιτς υποδύεται τον Γουάνστιν, «Μια μαύρη φάρσα για έναν μεγιστάνα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με πολύ κακή συμπεριφορά» αναφέρει 

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενη αντιπαράθεση που θα προκαλέσει το «Bitter Wheat» ο Αμερικανός, ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός είπε: «Φυσικά μπορεί να αναστατώσει τους ανθρώπους που έχουν βιώσει το είδος της συμπεριφοράς που παρουσιάζεται, δείχνεται και περιγράφεται στην παράσταση. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να δυσανασχετήσουν».

«Αλλά τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό; Προσωπικά θεωρώ ότι είναι τρομερό θεατρικό κομμάτι», πρόσθεσε.
Oπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 1998, ο Μάλκοβιτς συμπρωταγωνίστησε στην ταινία Rounders – η οποία χρηματοδοτήθηκε από τον Γουάινστιν.

«Δεν είχα πραγματικά καμία σχέση με αυτόν. Λένε ότι όλοι στο Χόλιγουντ ήξεραν [για τη συμπεριφορά του]» τόνισε ο ηθοποιός και πρόσθεσε: «Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια – ποτέ δεν ήταν θέμα συζήτησης, δεν μου αναφέρθηκε το όνομα Χάρβεϊ Γουάινστιν».

Ωστόσο, ο Μάλκοβιτς λέει πως ελπίζει να μην είναι «συνένοχος» επειδή είναι μέρος της βιομηχανίας η οποία έχει επιτρέψει την κατάχρηση εξουσίας να ανθίσει αδιαφιλονίκητα για χρόνια.

«Θα ήθελα εκ των υστέρων να γνώριζα λίγα περισσότερα ή να έλεγα λίγα περισσότερα;» αναρωτήθηκε. «Ναι, υποθέτω», απάντησε.

Τα email του Γουάινστιν

Εν τω μεταξύ, email από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν διέρρευσε πρόσφατα. «Έχω περάσει μια κόλαση έναν ολόκληρο χρόνο» αναφέρει. «Ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής μου» σημειώνει.
Στο email ο κατηγορούμενος για κακοποιήσεις και βιασμούς γυναικών επικρίνει την αστυνομική έρευνα και συμπεριλαμβάνει συνδέσμους με άρθρα τα οποία, σύμφωνα με τον Γουάινστιν αποκαλύπτουν ότι «η αστυνομία διαδραμάτισε πολύ δύσκολο ρόλο στην έρευνα εναντίον μου».

Εναντίον του Γουάινστιν απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιασμούς και σεξουαλικές κακοποιήσεις πέρυσι. Σώμα ενόρκων στη Νέα Υόρκη επιβεβαίωσε τις κατηγορίες εναντίον του, παρόλο που ο πρώην κινηματογραφικός παραγωγός παραιτήθηκε από το δικαίωμα να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο παραγωγός ταινιών απολύθηκε επίσης από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Γουάινστιν, μετά από τις κατηγορίες εναντίον του, μερικές αφορούν υποθέσεις που χρονολογούνται εδώ και αρκετές δεκαετίες.