(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Στο «Περί Σκιών» η κοπή της πίτας για το νέο έτος – Με τον καραγκιοζοπαίχτη Χρήστο Πατρινό

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου το απόγευμα, στην εορτή των Τριών Ιεραρχών (σε μια χριστιανική γιορτή με οικουμενικό χαρακτήρα για την παιδεία, την αγωγή και την εκπαίδευση), πραγματοποιήθηκε στο «Περί Σκιών» η κοπή της πίτας για το νέο έτος. Ταυτόχρονα, γιορτάστηκαν τα πέντε χρόνια λειτουργίας του εργαστηρίου, κατά τα οποία ο καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Πατρινός έχει πραγματοποιήσει σημαντικό εκπαιδευτικό έργο πάνω στην τέχνη του Θεάτρου Σκιών και τη θεατρική αγωγή γενικότερα, παράλληλα με άλλες εκδηλώσεις (παραστάσεις, ημερίδες, ομιλίες κτλ.).

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του καραγκιοζοπαίχτη Θωμά Αθ. Αγραφιώτη, πάνω στον οικουμενικό, χριστιανικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα αυτής της γιορτής, μέσα από τη σύνδεση του εορτασμού αυτού με το εκπαιδευτικό έργο του «Περί Σκιών».
Μετά από την ομιλία, οι μαθητές και οι μαθήτριες των εργαστηρίων παρουσίασαν τις εκδηλώσεις, που ετοίμαζαν από καιρό (με θέμα τον ερχομό του νέου έτους) με πετυχημένα θεατρικά διαδραστικά δρώμενα και παραστάσεις Θεάτρου Σκιών, με πολύ μεγάλη επιτυχία, κλείνοντας με την παράσταση «Ο Καραγκιόζης νικητής του Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου» από ένα νέο έργο του Χρήστου Πατρινού. Το έργο αυτό το παρουσίασε ο μεγαλύτερος σε ηλικία μαθητής των εργαστηρίων, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές και τους γονείς.

Ο εορτασμός της ημέρας έκλεισε με την κοπή της πίτας για το 2019 από τον Χρήστο Πατρινό με τα παιδιά που κέρδισαν τα φλουριά, να παίρνουν για δώρο χειροποίητες φιγούρες, δίνοντας ευχές για μια δημιουργική νέα χρονιά με υγεία.