Έγκλημα στη Ρόδο: Ως «άγιο» περιγράφουν τον 21χρονο οι γονείς του, ιστορίες-σοκ λένε οι καθηγητές του

Πλήρως αντίθετες απόψεις εκφράζουν συγγενείς, φίλοι και καθηγητές για το προφίλ του 21χρονου Ροδίτη, ο οποίος έχει συλληφθεί -μαζί με τον 19χρονο Αλβανό- για το έγκλημα στη Ρόδο, με τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Η μητέρα του νεαρού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της RealNews, υποστήριξε ότι τα προβλήματα στη συμπεριφορά του πηγάζουν από τις «κακές παρέες» και τη χρήση ναρκωτικών.

Η ίδια επικαλέστηκε γνωμάτευση υπευθύνου του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), ο οποίος φέρεται ότι της είπε ότι η χρήση ναρκωτικών «σταμάτησε την πνευματική του ωρίμανση στην ηλικία κατά την οποία άρχισε τη χρήση».

Οταν ερωτήθηκε για τη στάση και τη συμπεριφορά του τις ημέρες προ και μετά τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας, η μητέρα τόνισε ότι δεν παρατήρησε κάτι διαφορετικό.

Ο 21χρονος Ροδίτης, όταν πλέον οι Αρχές τον ενέπλεξαν στην υπόθεση, φέρεται ότι ξέσπασε σε λυγμούς και άρχισε να λέει: «Μαμά, εγώ δεν θα μπορούσα να σκοτώσω την κοπέλα. Προσπαθούσα να κλείσω τα αυτιά μου για να μην ακούω».

Εκδήλωνε επιθετική συμπεριφορά

Καθηγητές του 21χρονου, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι είχε μια σκοτεινή πλευρά, με ιδιάζουσα συμπεριφορά.

«Επρόκειτο για ένα παιδί αρκετά οξύθυμο και νευρικό με συχνές αλλαγές στη συμπεριφορά του και στο συναίσθημά του» ανέφερε φιλόλογος που του έκανε ιδιαίτερα μαθήματα για σχεδόν 2 μήνες στη Β’ Γυμνασίου.

Παρόμοια ήταν η εικόνα που παρουσίασε ένας άλλος καθηγητής του 21χρονου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δέχεται απειλές και από τον πατέρα του.

«Στις 4 Μαρτίου 2014, ο Ροδίτης πήρε για άλλη μία φορά αποβολή, γιατί τσακώθηκε με έναν μαθητή με τον οποίο ξυλοκοπήθηκαν με μπουνιές, γροθιές και ένα γκλοπ. Για το περιστατικό κλήθηκε η αστυνομία. Συνάντησα τον πατέρα του μετά τη δολοφονία. Με έβρισε, με έφτυσε και με απείλησε γιατί είχα μιλήσει στους δημοσιογράφους. Μου είπε αν ξαναμιλήσεις θα δεις τι θα πάθεις» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής του ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου.

Ο γυμνασιάρχης του σχολείου, σύμφωνα με το Star, υποστήριξε ότι «τον είχα δει να χτυπάει μαθητές ακόμα και με γκλοπ. […] Ήταν ένα παιδί, το οποίο είχε προβληματική συμπεριφορά και εμπλεκόταν πάντα σε φασαρίες. Δεν είχε όρια και αξίες. Δεν τον ενδιέφερε τίποτα γύρω του. Συνεχώς καλούσα τους γονείς του. Ερχόταν μόνο ο πατέρας, ο οποίος μου έλεγε ότι δεν μπορούσε να τον νουθετήσει και να τον συμμαζέψει» προσέθεσε.

Κληθείς να κάνει ένα σχόλιο για το προφίλ του 21χρονου, ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας είπε: «Ηταν πραγματικά μάστιγα για τα σχολεία στα οποία φοίτησε. Ήταν μάστιγα απέναντι στους καθηγητές του. Άλλαξε πολλά σχολεία λόγω της συμπεριφοράς του. Πρόκειται για ένα παιδί που δεν έχουν ξανασυναντήσει οι καθηγητές».