ΔΝΤ: Θετικές συνέπειες θα έχει η ένταξη της Βουλγαρίας στο ευρώ

Θετικές συνέπειες για τη Βουλγαρία θα έχουν ο προσανατολισμός και η ώθηση που δίνουν στη χώρα οι διαδικασίες για την είσοδό της στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, όπως επισημαίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, αποσπάσματα της οποίας μετέδωσαν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι, για να ενταχθεί η Βουλγαρία στον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών ERM-ΙΙ, τη διετή «αίθουσα αναμονής» για την ευρωζώνη, αυτό το καλοκαίρι «έχει δεσμευτεί να βελτιώσει την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού τομέα, τα μέτρα κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη διαχείριση κρατικών επιχειρήσεων».

Η προετοιμασία για την ένταξη στον ERM II βελτιώνει τη διακυβέρνηση, δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στη Βουλγαρία, Jaewoo Lee. Σημείωσε ότι η ολοκλήρωση αυτών των δεσμεύσεων και η ένταξη της χώρας στον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών θα ενισχύσει περαιτέρω την αξιοπιστία των πολιτικών που εφαρμόζονται, εξέλιξη που θα έχει προστιθέμενη αξία στα οφέλη που έχει ήδη “δει” η Βουλγαρία από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.