ΠΑΤΡΑ: Ο Σταύρος Θεοδωράκης για τις πολιτικές εξελίξεις, με “θύμα” το κόμμα του – “Δεν με πτοεί ο πόλεμος – Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας”

Νοιώθουμε θυμό για την διάλυση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας. Νοιώθουμε θυμό για την επίθεση που δέχεται για άλλη μια φορά το Ποτάμι όπως το 2014. Δεν με πτοτεί ο πόλεμος. Πιστεύω ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, και θα συνεχίσουμε να μεταφέρουμε το μήνυμα του Ποταμιού, ότι εμείς θα υπάρχουμε, όσο θα υπάρχει η ανάγκη η Ελλάδα να γίνει αλλιώς”.
Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, χθες βράδυ  ευρισκόμενος  την Πάτρα, πρώτο σταθμό μιας πανελλαδικής περιοδείας επαφών με στελέχη και φίλους, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα του.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανταπέδωσε τα πυρά, τόσο προς την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και προς την πλευρά της αντιπολίτευσης. Δήλωσε συγκεκριμένα τα εξής: «Η Ελλάδα είναι για μια ακόμα φορά όμηρος της μικροπολιτικής. Από την μια έχουμε μια κυβέρνηση που εξαντλεί το διπλωματικό κεφάλαιο της χώρας, κάνοντας πολιτική υπέρ του Μαδούρο και από την άλλη, έχουμε μια αντιπολίτευση, η οποία κάνει επαναστατική πολιτική στη Βουλή. Και τα προβλήματα τρέχουν στην οικονομία, στην αγορά και η κοινωνία προσπαθεί να βρει απαντήσεις. Το Ποτάμι θα επιμείνει να διαφέρει από όλους τους άλλους. Θα επιμένουμε να λέμε τα σημαντικά και όχι τα ασήμαντα κομματικά, ως σημαντικά».
Σε ερώτηση  στον κ. Θεοδωράκη, τι έχει να απαντήσει στις κατηγορίες του πρώην βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά, αν ανέλαβε δεσμεύσεις για τη συμφωνία των Πρεσπών και αν υποχώρησε σε πιέσεις της Πρεσβείας των ΗΠΑ, ο κ. Θεοδωράκης είπε τα εξής:
«Το Ποτάμι, νομίζω ότι είναι το μόνο καθαρό κόμμα σε αυτή την υπόθεση. Γιατί, είναι το μόνο κόμμα που είχε ξεκάθαρη άποψη για τη συμφωνία με τους γείτονές μας, σε ανύποπτο χρόνο. Όπως όλοι θυμάστε, το Ποτάμι από το 2014 είχε πει ότι αυτό το πρόβλημα πρέπει να λυθεί, και μόλις εμφανίστηκε η τελευταία προσπάθεια, είπαμε ότι, εμείς δεν θα δειλιάσουμε απέναντι στους λαϊκιστές, στους εθνικιστές, στους πατριδοκάπηλους. Εμείς δεν αλλάξαμε άποψη ποτέ. Όλοι αυτοί που άλλαξαν άποψη θα πρέπει να μας πουν και να απολογηθούν στον ελληνικό λαό, γιατί το έκαναν. Σας θυμίζω ότι τα περισσότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κατ΄εποχές, είχαν υποστηρίξει τη σύνθετη ονομασία και ξαφνικά, για κάποιο λόγο, ένα αόρατο χέρι τους έσπρωξε σε ένα όχι, εθνικολαϊκιστικό. Πρέπει να δώσουν μια απάντηση στον ελληνικό λαό, γιατί άλλαξαν άποψη».
Ο κ. Θεοδωράκης, διαφώνησε σε οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής του κανονισμού της Βουλής: «Είπα από την πρώτη στιγμή τολμηρά, ότι δεν μπορεί να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής και να δώσουν τη δυνατότητα σε τρεις βουλευτές να συστήνουν κοινοβουλευτική ομάδα. Όπως δεν μπορεί να υπάρχει κοινοβουλευτική ομάδα, με δανεικούς βουλευτές. Μπορεί για κάποιους να ακούγεται λίγο παράλογο, ότι για άλλη μια φορά δεν υποστηρίζουμε κάτι που μας συμφέρει, αλλά για εμάς, οι αρχές δεν αλλάζουν ανάλογα με την ώρα, την ημέρα και με τον άνεμο. Θα επιμείνουμε να δουλεύουμε έξω και μέσα στη Βουλή γι΄αυτά που θεωρούμε σημαντικά».
Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι, όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, έχουν αυξήσει την αποφασιστικότητα του ίδιου και των στελεχών του Ποταμιού, το οποίο θα είναι παρών στις Ευρωεκλογές και στις Εθνικές εκλογές, για να προτείνει λύσεις στον ελληνικό λαό, όχι με τον παλιοκομματικό τρόπο που επιλέγουν τα κόμματα εξουσίας.