Μεγάλη εμφάνιση για την Παναχαϊκή, η οποία κέρδισε με 1-0 με γκολ του Χρήστου Ελευθεριάδη στο 54′.

Για την 15η αγωνιστική της Football League (τελευταία του πρώτου γύρου) η Παναχαϊκή κέρδισε 1-0 την Κέρκυρα. Μια νίκη αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στο σύμβολο της ομάδας Παναγιώτη Κωστόπουλο, που έφυγε από την ζωή μεσοβδόμαδα. Σκόρερ για τους <<κοκκινόμαυρους>> ήταν ο Χρήστος Ελευθεριάδης στο 54’. Μια μεγάλη εμφάνιση σήμερα για την Παναχαϊκή, η οποία σήμερα έδειξε την ποιότητα της στον αγωνιστικό χώρο. Στο γήπεδο από την αρχή του ματς ήταν παρών και ο Δημήτρης Δρόσος.

Στο πρώτο ημίχρονο η Παναχαϊκή από την αρχή έδειξε ότι είχε διάθεση αλλά και ότι ήθελε το παιχνίδι. Μπορεί να μην είχαμε πολλές φάσεις, όμως τις σημαντικότερες τις έκαναν οι <<κοκκινόμαυροι>>, αρχικά στο 7’ όταν ο Αργυρόπουλος σούταρε πολύ δυνατά έξω από την περιοχή, όμως ο Αθανασόπουλος ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε. Ενώ στο 45’ ο Πολίμος έκανε μια σέντρα σουτ, που πήγε μόλις λίγο δίπλα από το αριστερό παραθυράκι του γκολκίπερ της Κέρκυρας. Όπως ήταν λογικό όμως το κλίμα ήταν βαρύ, καθώς το σύμβολο της ομάδας ο Παναγιώτης Κωστόπουλος δεν είναι πλέον στο κόρνερ που όλοι μας τον είχαμε συνηθίσει. Στο γήπεδο από την αρχή ήταν και ο Δημήτρης Δρόσος, ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα.

Πολύ δυνατά μπήκε και στο δεύτερο η Παναχαϊκή, που μάλιστα στο 46’ έπειτα από σέντρα του Μπαστακού ο Κολ σούταρε μέσα από την μικρή περιοχή και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Εννιά λεπτά αργότερα στο 54’, όμως ο συνήθης ύποπτος φέτος για την Παναχαϊκή, ο Χρήστος Ελευθεριάδης, πήρε το ριμπάουντ μετά από ένα σουτ του Αργυρόπουλου, και πλάσαρε για να ανοίξει το σκορ για την Παναχαϊκή. Στο 58’ οι <<κοκκινόμαυροι>> είχαν την ευκαιρία να κάνουν δύο τα τέρματα τους, όταν μετά από ασταθή διώξιμο του Αθανασόπουλου ο Πολίμος έγινε αποδέκτης της μπάλας, και προσπάθησε από μακριά να κρεμάσει την κενή εστία της Κέρκυρας, όμως η μπάλα πήγε λίγο άουτ. Την πιο μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της η Παναχαϊκή, την είχε στο 65’ όταν μετά από σέντρα του Πολίμου ο Μπαστακός έστειλε σε τετ α τετ την μπάλα πάνω στον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Χαρακτηριστικό σήμερα ήταν για την Παναχαϊκή, είναι η εξαιρετική μπάλα που παίξει, αλλά και οι πολύ ωραίες συνεργασίες που έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι κύλησε χωρίς να αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος, και η Παναχαϊκή πήρε μια τεράστια νίκη η οποία ανήκει στον Παναγιώτη Κωστόπουλο.

Το στιγμιότυπο του αγώνα: πριν την έναρξη του παιχνιδιού όλοι οι παίκτες και από τις δύο ομάδες κατευθύνθηκαν στο κόρνερ, όπου βρισκόταν πάντα εκεί ο Παναγιώτης Κωστόπουλος, και θα βρίσκεται για πάντα εκεί. Μάλιστα άφησαν λουλούδια στον αναπηρικό καροτσάκι του και οι οργανωμένοι αλλά φυσικά και οι παίκτες και το τεχνικό τιμ των <<κοκκινόμαυρων>>.

Η ενδεκάδα της Παναχαϊκής (Σωκράτης Οφρυδόπουλος):

Σούλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Πλέγας, Αργυρόπουλος(66’ Φουρλάνος), Ελευθεριάδης, Κολ(77’ Σωτηράκος), Μπαστακό(80’ Μωραΐτης), Λουμπαρδέας, Κυνηγόπουλος, Τσελεπίδης

Η ενδεκάδα της Κέρκυρας (Δημήτρης Σπανός):

Αθανασόπουλος, Σπίνουλας, Χαντάκιας, Ιωάννου, Κρητικός, Κόντος, Σιατραβάνης(20’ Αποστολίδης), Λινάρδος, Πασάς, Κούρος(70’ Κρητικός), Ροτζέριο

Περικλής Παπαρίζος sport24patras