(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου η πρώτη φάση του 54ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου η πρώτη φάση του 54ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» σε συνεργασία με την Οργανωτική Ομάδα του Κρυμμένου Θησαυρού. με τίτλο «Του Πεζόδρομου Καλλιτέχνες»  το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου.

Ο πολυσύχναστος πεζόδρομος γέμισε με χρώμα και έντονη καρναβαλική διάθεση συντονίζοντας το πλήθος των περαστικών σε καρναβαλικές συχνότητες. Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό και υπό τους ήχους καρναβαλικής μουσικής τα μέλη των πληρωμάτων, ενδεδυμένα καρναβαλικά, επιδόθηκαν σε μια ξέφρενη γιορτή δημιουργίας ξετυλίγοντας τον εικαστικό τους οίστρο και ξεδιπλώνοντας τη φαντασία, την ευρηματικότητα, την έμπνευση, την σατιρική και χιουμοριστική διάθεση, το αστείρευτο κέφι και την καλλιτεχνική τους φλέβα.

Η πρόσκληση δόθηκε από την Ομάδα του Παιχνιδιού αφού τα καλούσε να ζωγραφίσουν ένα “Head in Hole”, έναν πίνακα δηλαδή όπου το κεφάλι (ή και όποιο άλλο μέρος του σώματος θέλουν τα πληρώματα) θα είναι κενό ώστε να μπορεί ο οποιοσδήποτε να “χώνει τη μουτσούνα του” δημιουργώντας ευφάνταστα φωτογραφικά στιγμιότυπα! Ζωγραφική και μικτή τεχνική με τη συνδρομή συγγενών τεχνών και κατασκευών επιστρατεύτηκαν και έλαβαν απρόσμενες διαστάσεις στο δαιμόνιο μυαλό και την καρναβαλική καρδιά των «του πεζόδρομου καλλιτεχνών» και αποτυπώθηκαν με πινέλα και κάθε είδους μέσο που αξιοποιούσε το αλάθητο κριτήριο τους.

Το αποτέλεσμα ξεχωριστό αφού η Ρήγα Φεραίου για τρεις ώρες –από τις 11πμ έως τις 2μμ-  μέσα σε μια αυθεντική καρναβαλική ατμόσφαιρα γέμισε δημιουργούς και  58 υπέροχα “Head in hole”! Έργα υψηλής αισθητικής και καρναβαλικής τέχνης, που στο προσεχές χρονικό διάστημα θα εκτεθούν σε διάφορα σημεία της πόλης κάνοντάς μας συντροφιά στις αποκριάτικες βόλτες μας.

Παράλληλα με την εξέλιξη της φάσης, από το κεντρικό σημείο της δράσης στη συμβολή των πεζόδρομων Ρήγα Φεραίου και Γεροκωστοπούλου, τα πληρώματα παρελάμβαναν τις σακούλες τους, με τις καρτέλες, αφίσες κλπ.

Την φάση «Του Πεζόδρομου…Καλλιτέχνες» παρουσίασαν ο Τζίμης Πολίτης και η Κατερίνα Τσουκαλά. Mετά την ολοκλήρωση των έργων, φωτογραφικές μηχανές και κινητά με κάμερα τέθηκαν σε πλήρη λειτουργία αποθανατίζοντας χαρούμενες καρναβαλικές στιγμές, ενώ η Κριτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλικού βαθμολόγησε τα έργα επί … πεζοδρόμου. Τα βραβεία θα απονεμηθούν στην απονομή των βραβείων του Πατρινού Καρναβαλιού την Καθαρή Δευτέρα 11 Μαρτίου.

Η πρώτη φάση του 54ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού πέρασε στην καρναβαλική ιστορία προσφέροντας στιγμές άφθονου γέλιου, καλλιτεχνικής δημιουργίας, ζωντάνιας στην πόλη αλλά και εξωστρέφειας του Πατρινού Καρναβαλιού μπλέκοντας αρμονικά δημιουργούς-συμμετέχοντες στο παιχνίδι και περαστικούς-θεατές. Πολλά και συναρπαστικά αναμένεται να ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια του ιστορικού παιχνιδιού, ενώ το ραντεβού ανανεώνεται για το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 στην αγορά Αργύρη.