Μεγάλος Προμηθέας… ”καθάρισε” τον ΠΑΟΚ

Μεγάλη νίκη για τον Προμηθέα με 82-59 απέναντι στον ΠΑΟΚ, στο Κλειστό ‘’Δημήτριος Τόφαλος’’. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ήταν εξαιρετική σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, και ενώ είχαν καταφέρει να καλύψουν και τους 25 πόντους του πρώτου αγώνα, ήρθε σαν από μηχανής θεός για τον ΠΑΟΚ ο αρχηγός του (Μαργαρίτης) με ένα πολύ κρίσιμο τρίποντο να σώσει τουλάχιστον την διαφορά που υπήρχε από το ματς της Πυλαίας.

Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο φάνηκε η διάθεση των παικτών του Μάκη Γιατρά, όχι μόνο να πάρουν το παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά να καλύψουν και την διαφορά του πρώτου γύρου (με 25 πόντους είχε ηττηθεί στην Πυλαία). Έτσι ο Προμηθέας και εξαιρετική ομαδική δουλειά, κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο με το υπέρ του 21-10. Το πόδι από το γκάζι δεν έφυγε ποτέ για τους Πατρινούς, που στην δεύτερη περίοδο άρχισαν να ανοίγουν την διαφορά, με τον Σαλούστρο να είναι εκπληκτικός και να κάνει την διαφορά στο πρώτο μισό του αγώνα. Έτσι οι Πατρινοί έκλεισαν το ημίχρονο με την διαφορά να έχει εκτοξευτεί στους 23 πόντους (49-26).

Και στο τρίτο δεκάλεπτο όλοι ήταν στο ίδιο έργο θεατές, καθώς ο Προμηθέας δεν άφηνε καθόλου τον ΠΑΟΚ να πάρει ανάσα. Εκτός των φιλοξενούμενων κέρδισε και την διαιτησία η ομάδα του Μάκη Γιατρά, διότι ήταν πολλές οι φορές που το παιχνίδι βρισκόταν σε μεγάλη παύση. Οι Πατρινοί συνέχισαν την μεγάλη τους εμφάνιση, και κατάφερναν να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο με το υπέρ τους σκορ στο 66-41. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ μπήκε ζεστά, και προσπάθησε να μειώσει την διαφορά σε λογικά πλαίσια και πρωτίστως να κρατήσει την διαφορά του πρώτου παιχνιδιού στην Πυλαία. Παρόλα αυτά ο Προμηθέας ήταν σοβαρός και κράτησε την νίκη με μεγάλη ευκολία, όμως δεν κατάφερε να πάρει και την διαφορά, καθώς ο Μαργαρίτης έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο που ίσως να ήταν και το στιγμιότυπο του αγώνα.

Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού ο Νίκος Γκίκας με 14 πόντους, που ήταν εξαιρετικός στην τέταρτη περίοδο, ενώ από πλευράς Δικεφάλου πρώτος σκόρερ ήταν ο Χρυσικόπουλος με 13.

Τα δεκάλεπτα: 21-10, 49-26, 66-41, 82-59