(Φωτο)-Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Ορειβατών Πάτρας “Ωλενός”, έκοψε πρωτοχρονιάτικη πίτα

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Ορειβατών Πάτρας “Ωλενός”, που ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται στην πόλη μας από το 2002, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, όπως κάθε χρόνο έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Φέτος για πρώτη φορά η κοπή της πίτας δεν έγινε στο βουνό ή σε κάποιο ορεινό χωριό της Αχαΐας όπως συνηθιζόταν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά στα νέα του γραφεία, στη διασταύρωση των οδών Παντοκράτορος και Μπουκαούρη. Σε έναν όμορφο χώρο, αρκετά μεγάλο, φιλόξενο  και πρακτικό, ο οποίος από εδώ και πέρα θα αποτελέσει το νέο στέκι του συλλόγου. Ο χώρος είναι κατάλληλος να φιλοξενήσει πλήθος εκδηλώσεων, σχετικών με την ορειβασία, την αναρρίχηση  και τα αθλήματα βουνού, η υλοποίηση των οποίων είναι στα άμεσα πλάνα των μελών του συλλόγου. Η κοπή της πίτας λοιπόν συνδυάστηκε με τα εγκαίνια των νέων γραφείων και όπως ήταν αναμενόμενο συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, μελών και φίλων του συλλόγου. Ακολούθησε μπουφές με μεζεδάκια, γλυκά και ποτά, κουβέντα, ανταλλαγή ευχών και σχέδια για μελλοντικές δράσεις. Προβλήθηκαν βίντεο ορειβατικού ενδιαφέροντος, από δράσεις προηγούμενων ετών τα οποία βιντεοσκόπησε και επεξεργάστηκε ο Κώστας Γαριός, μέλος του ΣΕΟ Πάτρας “Ωλενός”.

Και επειδή κοπή πίτας και εγκαίνια χωρίς βουνό δε γίνεται… την Κυριακή 27 Ιανουαρίου ακολούθησε η καθιερωμένη ανάβαση… που αλλού…  στον Ερύμανθο. Στο βουνό που τόσο πολύ αγαπούν τα μέλη του ΣΕΟ Πάτρας, ώστε να έχουν δώσει στο σωματείο τους το όνομα της ψηλότερης κορυφής του. “Ωλενός”. Η ανάβαση έγινε στην κορυφή Σκουτέλι του Ερυμάνθου, που έχει υψόμετρο 1756 μέτρα και βρίσκετε κοντά στην Άνω Βλασία. Συμμετείχαν 24 ορειβάτες, μέλη του συλλόγου, από τους οποίους οι 8 ολοκλήρωσαν την ανάβαση φτάνοντας στην κορυφή. Το χιόνι ήταν πολύ  και οι εικόνες μαγικές. Και βέβαια, για να μην ξεχνιούνται οι παλιές συνήθειες κόπηκε και δεύτερη πίτα. Αυτή τη φορά στο βουνό… στο φυσικό χώρο των μελών του ΣΕΟ Πάτρας “Ωλενός”.

Ο ΣΕΟ Πάτρας “Ωλενός”, εύχεται σε όλες και όλους καλή και δημιουργική χρονιά! Με πολλές, όμορφες και ασφαλείς αναβάσεις στα βουνά! Υγεία, δύναμη και αισιοδοξία!