ΠΑΤΡΑ: Στάση εργασίας, σήμερα, από Δασκάλους και Νηπιαγωγούς – Συμμετέχουν σε απεργιακά συλλαλητήρια

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Πάτρας όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών μονίμων και αναπληρωτών στα απεργιακά συλλαλητήρια που έγιναν μέχρι τώρα στην Αθήνα, στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις της χώρας μας ενάντια στο σύστημα προσλήψεων και διορισμών.

Στη συνέχεια όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το ΔΣ του Συλλόγου καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα για ένα δίκαιο σύστημα προσλήψεων και διορισμών με αναγνώριση της εργασίας των συναδέλφων, που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν το δημόσιο σχολείο όλα αυτά τα χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα  Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 13:00 μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας η Δ.Ο.Ε. προχωρά σε νέο συλλαλητήριο. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στο Υπουργείο Παιδείας, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας (3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού προγράμματος).

Το Δ.Σ. του Συλλόγου της Πάτρας με πρόεδρο τον Τάσο Σταυρογιαννόπουλο, κηρύσσει επιπλέον τρίωρη στάση εργασίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί που επιθυμούν να μεταβούν στο Υπουργείο Παιδείας.

Η ανακοίνωση αναφέρει τέλος τα εξής:

Συνεχίζουμε τον αγώνα για:

 Άμεσους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών σε όλες τις ανάγκες της εκπαίδευσης σύμφωνα με τις θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος

 Αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών

 Να μη μείνει κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά τον Σεπτέμβρη

 Ίσα δικαιώματα μόνιμων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών.