Παραδίδει, σήμερα, την έδρα του ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος-Πλησιάζει η ώρα της κρίσης για τους ΑΝΕΛ

Συναλλαγή θα θεωρούσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος το να πάρει θέση στην κυβέρνηση, ενώ δεσμεύτηκε δημόσια, για ακόμα μία φορά, πως δεν προτίθεται να αναλάβει υπουργείο, ακόμα κι αν του προταθεί.

Μιλώντας στον Αντέννα, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ξεκαθάρισε πως σήμερα θα παραδώσει την έδρα του, όπως έχει προαναγγείλει εδώ και μέρες, επαναλαμβάνοντας πως δεν του το ζήτησε κανείς.

«Δέθηκα μ’ αυτή την κυβέρνηση, το ίδιο και ο Πάνος Καμμένος κι έβαλε πλάτη» τόνισε και συνέχισε: «Δεν θα απολογηθώ επειδή εγώ συνεχίζω από οποιοδήποτε πόστο, θυρωρός να γίνω όπου θέλετε, στην υπηρεσία της χώρας».

«Πέρα από τα λάθη που γίνανε, το τι συκοφαντία έχει δεχτεί αυτός ο πρωθυπουργός, πόση διαστρέβλωση της αλήθειας έγινε τα τελευταία τέσσερα χρόνια» είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεσε: «Πιστεύω πως με αυτή την κυβέρνηση η χώρα σηκώνεται σιγά σιγά στα πόδια της».

Η επόμενη μέρα στους ΑΝΕΛ μετά την παραίτηση Παπαχριστόπουλου
Η παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου πυροδοτεί εξελίξεις στους Ανεξάρτητους Έλληνες, που ήταν και ο λόγος που ο βουλευτής ανέβαλε την αποχώρησή του, προκειμένου να δώσει στο κόμμα τον χρόνο να βρει λύση.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, για να μπορεί να συγκροτηθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα, χρειάζονται πέντε βουλευτές που να έχουν όμως εκλεγεί με το ίδιο κόμμα. Έτσι, με την αποχώρηση Παπαχριστόπουλου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μένουν μεν με πέντε βουλευτές αλλά ο ένας είναι ο Αριστείδης Φωκάς, που είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων. Οπότε ο Πάνος Καμμένος θα πρέπει να βρει κάποια εναλλακτική επιλογή.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Τέρενς Κουίκ καθώς σε αυτόν πέφτει ο «κλήρος» της έδρας του Θανάση Παπαχριστόπουλου, όταν αυτός την παραδώσει. «Ο κ. Κουίκ ξεκίνησε με τους ΑΝΕΛ, έγινε δύο φορές βουλευτής και έγινε δύο φορές υπουργός. Εάν αποφασίσει να δολοφονήσει τους ΑΝΕΛ και να πετάξει στον δρόμο 50 οικογένειες ας πάρει τις αποφάσεις του και ο λαός τις δικές του. Εγώ δεν θα παρακαλέσω κανένα».