Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Εμείς δεχθήκαμε μπούλινγκ», λένε οι κατηγορούμενοι Κρητικοί

Με την υπερασπιστική γραμμή ότι «δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα» και πως το πραγματικό «μπούλινγκ» το δέχθηκαν οι ίδιοι από τη στιγμή που ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη, αναμένεται να προσέλθουν στο δικαστήριο οι εννέα Κρητικοί που κατηγορούνται για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης του αδικοχαμένου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει, ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, την επόμενη Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου.

Στο εδώλιο θα καθίσουν έξι νεαροί από τον νομό Ηρακλείου, ένας από τον νομό Ρεθύμνου, ένας Χανιώτης και ένας ακόμη που διαμένει στη Βόρεια Ελλάδα -όλοι ηλικίας από 20 έως 24 ετών.

Στο κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, υπενθυμίζεται, περιλαμβάνονται φρικτές λεπτομέρειες από όσα βίωνε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Ηρακλείου «Πατρίς», οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι υποστηρίζουν πως διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με τον Βαγγέλη και πως ουδέποτε βιαιοπράγησαν σε βάρος του όπως τους αποδίδεται.

Παράλληλα, κατά το ίδιο δημοσίευμα, ισχυρίζονται ότι το πραγματικό μπούλινγκ το έχουν υποστεί οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η ποινική εμπλοκή τους στην υπόθεση.

«Δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα»

Χαρακτηριστική είναι και η γραπτή δήλωση που έκαναν οι δικηγόροι Γιώργος Κοκοσάλης, Γιάννης Χατζηδάκης και Σπύρος Βρέντζος, οι οποίοι έχουν αναλάβει την υπεράσπιση κάποιων εκ των κατηγορουμένων:

«Εδραία πεποίθηση της υπεράσπισης των κατηγορουμένων είναι ότι δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα. Όλοι οι κρητικής καταγωγής κατηγορούμενοι, οι οποίοι αναμένεται να δικαστούν στις 8 Φεβρουαρίου, είναι παιδιά άριστων οικογενειών που δεν έχουν δώσει ποτέ δικαίωμα για σχόλια και παρατηρήσεις».

Το σχετικό δημοσίευμα / Πηγή: Εφημερίδα «Πατρίς»

Το σχετικό δημοσίευμα / Πηγή: Εφημερίδα «Πατρίς»

Οι δικηγόροι στη συνέχεια αναφέρουν ότι «το πραγματικό μπούλινγκ το έχουν υποστεί τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους από την ώρα που έγινε γνωστή η ατυχής ποινική εμπλοκή τους. Παρόλα αυτά οι ίδιοι δεν θεωρούν υπεύθυνο τον Βαγγέλη ή την οικογένειά του για όλη αυτήν την ταλαιπωρία, κατανοώντας ότι αυτή εκπορεύεται από εξωδικαστικά κέντρα διαμόρφωσης συνειδήσεως. Τα παιδιά εκφράζουν τη λύπη και τη συντριβή τους για την απώλεια του φίλου τους, τον οποίο διατηρούν στην καρδιά τους με τις καλύτερες αναμνήσεις» καταλήγουν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων.

Το κατηγορητήριο, ωστόσο, έχει άλλη… άποψη, καθώς παρουσιάζει τους Κρητικούς ως να είχαν στοχοποιήσει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, εκτονώνοντας πάνω του αρρωστημένα ένστικτα.