Βενεζουέλα: Ο Γκουαϊδό καταγγέλλει έφοδο των ειδικών δυνάμεων στο σπίτι του


Έφοδο των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της Βενεζουέλας κατήγγειλε πριν λίγο ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της χώρας, Χουάν Γκουαϊδό, στο τέλος δημόσιας εκδήλωσης και ζήτησε από ξένους διπλωμάτες να τον συνοδεύσουν στο σπίτι του, όπου και μετέβη, όπως δείχνει και το βίντεο του Reuters.

Σύμφωνα με τον Γκουαϊδό, οι ειδικές δυνάμεις αναζητούσαν τη γυναίκα του, ενώ σπίτι βρίσκεται η κόρη του.

guaido_spiti
Ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλα, Χουάν Γκουαϊδό έσπευσε στο σπίτι του όπου βρισκόταν το παιδί του

«Θα σας καταστήσω υπεύθυνους για κάθε εκφοβισμό του παιδιού μου, που είναι μόλις 20 μηνών», διεμήνυσε ο Γκουαϊδό, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Λίγο αργότερα, έγραψε στο twitter ότι οι ειδικές δυνάμεις βρίσκονται σπιτι του και ότι καθιστά««τον πολίτη Νικολάς Μαδούρο υπεύθυνο για την ακεραιότητα της κόρης του που βρίσκεται εκεί».

Νικολάς Μαδούρο υπεύθυνο για την ακεραιότητα της κόρης του που βρίσκεται εκεί».

Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες» στην περίπτωση που η κυβέρνηση Μαδούρο προκαλέσει κακό στον Γκουαϊδό, ενώ η καταγγελία έρχεται λίγες ώρες αφότου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνώρισε τον Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας και κάλεσε την ΕΕ να προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση. .

Πριν λίγο, ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας γνωστοποίησε το γεγονός στο twitter, λέγοντας ότι οι ειδικές δυνάμεις βρίσκονται στο σπίτι του και καθιστά «τον πολίτη