Πυροβόλησε γάτα γιατί του… έτρωγε τα καναρίνια

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε ότι χθες, 30 Ιανουαρίου 2019 και περί ώρα 4 μ.μ., περίοικος στην περιοχή Εργατικών Κατοικιών στη Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνης ενώ έβγαινε από το σπίτι του άκουσε έναν πυροβολισμό που σχεδόν αμέσως ακολουθήθηκε από την κραυγή ενός πληγωμένου ζώου.

Σηκώνοντας το βλέμμα προς τα πάνω, είδε στο μπαλκόνι έναν 50χρονο γείτονά του, ο οποίος κρατώντας ένα αεροβόλο όπλο έσπευσε να μπει μέσα στο σπίτι.

Κλήθηκε αμέσως η Αστυνομία και ο δράστης συνελήφθη ενώ το όπλο κατασχέθηκε. Οι μάρτυρες μετέβησαν στο Α.Τ. Μυτιλήνης για την κατάθεση μήνυσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ομολόγησε την πράξη του και ως δικαιολογία είπε ότι οι αδέσποτες γάτες του … τρώνε τα καναρίνια.

Το τραυματισμένο ζώο, μια αδέσποτη γατούλα, εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο όπου η ακτινογραφία έδειξε ότι έφερε βλήμα αεροβόλου όπλου σφηνωμένο στο λαιμό της, κοντά στην σπονδυλική στήλη. Η κατάσταση του ζώου παραμένει κρίσιμη. Στην περιοχή έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά τραυματισμού και θανάτωσης ζώων με αεροβόλο όπλο.

Πηγή: lesvospost.com