ΠΑΤΡΑ: Επίσημα υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ ο Νίκος Παπαδημάτος – Η δήλωσή του για την κίνησή του

Έκλεισε η υποψηφιότητα του Νίκου Παπαδημάτου για τον Δήμο Πατρέων με τη στήριξη της ΝΔ μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα, η οποία ολοκληρώθηκε. Σε δήλωσή του ο κ. Παπαδημάτος αναφέρει:

 

“Αγαπητοί συμπολίτες μου

Ύστερα από συνάντηση και συζήτηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, αισθάνομαι την τιμή να ανακοινώσω πως θα ηγηθώ δημοτικού συνδυασμού που θα συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Πάτρας.

Νιώθω γι’ αυτό την ανάγκη να ευχαριστήσω την ηγεσία του κόμματος και στο σύνολό τους τα κορυφαία στελέχη της Παράταξης, που προσμέτρησαν σε βάθος πολιτικά και αυτοδιοικητικά τις παραμέτρους αυτής της αναμέτρησης για τον Δήμο Πατρέων, καταλήγοντας στην συστράτευση όλων των φιλελεύθερων δυνάμεων για την στήριξη της υποψηφιότητάς μου.

Προσλαμβάνοντας με τη σειρά μου το σύνολο αυτών των δεδομένων, αισθάνομαι την ανάγκη απέναντι σε όλους ανεξαιρέτως τους συνδημότες μου να μετατρέψω αυτή την τιμή που έγινε στο πρόσωπό μου, σε δέσμευση ότι αυτός αγώνας που ξεκινά σήμερα θα συνοδεύεται με ειλικρινείς προθέσεις σεβασμού προς όλες και όλους και εγγύηση ενότητας για τους πολίτες της Πάτρας.

Για να πετύχουμε σε αυτό τον στόχο απαιτείται να σφυρηλατήσουμε μεταξύ μας σχέσεις εμπιστοσύνης και κατανόησης. Χρειάζεται τόλμη και αφοσίωση. Χρειάζεται ενότητα των πολιτών και αγάπη για την πόλη μας. Πρέπει δηλαδή η καθεμιά και ο καθένας μας να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να αποφασίσουμε πως η Πάτρα χρειάζεται να αναθεωρήσει το παρόν και να σχεδιάσει το μέλλον της, καταλαμβάνοντας την θέση που της αξίζει στη γεωγραφική της Περιφέρεια και στην Επικράτεια με τα μητροπολιτικά χαρακτηριστικά της ως πύλη της χώρας από και προς την Ευρώπη.

Ανήκω στον φιλελεύθερο χώρο με διαδρομή και συνέπεια. Κορυφαία στιγμή στην πολιτική μου διαδρομή ήταν η εκλογή μου στο Κοινοβούλιο ως εκπρόσωπος της Αχαΐας.

Ωστόσο, αυτή η νέα μάχη που αποφάσισα και καλούμαι να δώσω, έχει να δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά.

Οι εκλογές στον πρώτο βαθμό της Αυτοδιοίκησης δεν είναι υπόθεση ενός κόμματος.

Οι σημερινές προκλήσεις δεν μας επιτρέπουν να συμπεριφερθούμε ως εκπρόσωποι Παρατάξεων, αλλά ως εγγυητές της ενότητας.

Οι ιδέες μας και η ταυτότητά μας ασφαλώς και θα μας ακολουθούν. Όχι όμως ως αντικείμενο αντιπαράθεσης, αλλά ως εμπειρία για σύνθεση και αποτέλεσμα.

Δεσμεύομαι λοιπόν πως θα πορευθώ σε αυτή τη μάχη με πολιτικό πολιτισμό και αγάπη για την πόλη. Μαζί με νέους αλλά και με έμπειρους συνεργάτες, χωρίς αποκλεισμούς και μικροπολιτικά αισθήματα, θα προχωρήσουμε μέχρι το τέλος αυτού του αγώνα.

Και να είστε βέβαιοι ότι στο τέλος η νίκη θα είναι της Πάτρας και μόνο.”