Κρατικό Νίκαιας: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τα πλαστά πτυχία του διοικητή

Μπορεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης να τηρεί σιγή ιχθύος για τα τέσσερα πλαστά πτυχία του μέχρι πρότινος διοικητή του κρατικού νοσοκομείου Νικαίας, Δημήτρη Μπούτου, όμως, προ του θορύβου που έχει δημιουργηθεί από τις αποκαλύψεις του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος» της περασμένης Κυριακής, παρενέβη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η Ξένη Δημητρίου έδωσε παραγγελία στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας θα ερευνηθεί η ενδεχόμενη τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων.

Το «Πρώτο ΘΕΜΑ» και ο δημοσιογράφος Μανώλης Γαλάνης αποκάλυψαν την περασμένη Κυριακή το 29σέλιδο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τον Δημήτρη Μπούτο, εκλεκτό του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Ο Δημήτρης Μπούτος διορίστηκε τον Αύγουστο του 2016 στη θέση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων»-Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» με τριετή θητεία. Στη σχετική υπουργική απόφαση, η οποία υπογράφεται από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή του, ο Δημήτρης Μπούτος αναφέρεται ως πτυχιούχος Οικονομικών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όμως, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ύστερα από καταγγελίες το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ξεκίνησε έλεγχο των τίτλων σπουδών του Δημήτρη Μπούτου, όπου και αποκαλύφθηκε η πλαστότητά τους. Το πόρισμα του Σώματος, όπως προβλέπει ο νόμος, διαβιβάζεται στον εισαγγελέα Εφετών και από εκεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών για την περαιτέρω έρευνα.

Ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Νικαίας, πάντως, μετά τη δημοσιοποίηση της πλαστότητας των πτυχίων του, αρνήθηκε όσα του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι αποχώρησε από τη θέση του λόγω συνταξιοδότησης. Παράλληλα, μετά τις αποκαλύψεις του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος», 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.