(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Οι νοσηλευτές έκοψαν τη βασιλόπιτά τους


Παρά τα οξυμένα προβλήματα που πνίγουν το νοσηλευτικό κλάδο με κύρια αιτία την υποστελέχωση όλων των υγειονομικών μονάδων, το 3ο Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου, Αιτωλοακαρνανίας, Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου της Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδας(ΕΝΕ), διοργάνωσε μία βραδιά χαλάρωσης για όλα τα μέλη του.
Τα οργανικά κενά νοσηλευτικού προσωπικού σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Τοπικές Μονάδες Υγείας κα ανέρχονται σε εκατοντάδες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υπερεργασία του προσωπικού που υπηρετεί το σύστημα με άμεσες συνέπειες την σωματική και ψυχική εξουθένωση. Ωστόσο το νοσηλευτικό προσωπικό της περιοχής μας συνεχίζει να υπηρετεί με τη δέουσα υπευθυνότητα τους ασθενείς.
Επειδή όμως υπάρχουν και όρια, η ευχή που κυριάρχησε στην πρόσφατη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Τμήματος ήταν η άμεση κάλυψη των κενών με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρκετοί νοσηλευτές από διάφορα νοσοκομεία της περιοχής. Εκπροσώπηση υπήρχε από το ΠΓΝΠ, το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ο «Αγιος Ανδρέας», το «Καραμανδάνειο», το Κέντρο Υγείας Ανω πόλης.
Τυχερή της βραδιάς που κέρδισε το φλουρί ήταν Αγλαΐα Σταυροθανασοπούλου.