Στις ΗΠΑ περιμένουν πολικό ψύχος και η αστυνομία απαγόρευσε… το έγκλημα!

Κύμα πολικού ψύχους αναμένεται στο Γκριν Μπέι του Ουισκόνσιν των ΗΠΑ και έχουν ήδη ληφθεί προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ασυνήθιστης κατάστασης.

Η θερμοκρασία στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν κατά την διάρκεια της νύχτας αναμένεται να πέσει στους -45 βαθμούς Κελσίου και, εκτός από κλειστά σχολεία και επιχειρήσεις, η αστυνομία προέβη σε μια πραγματικά πρωτότυπη ανακοίνωση: «Απαγόρευσε» το… έγκλημα!

«Μετά τις προειδοποιήσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, απλώς δεν μπορούμε να ρισκάρουμε κάποιοι εγκληματίες να θέσουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο με τέτοιες θερμοκρασίες», διευκρίνισε σχετικά ο αρχηγός της αστυνομίας Αντριου Σμιθ και πρόσθεσε: «Το να αποφεύγουμε το έγκλημα και τις εγκληματικές δραστηριότητες είναι εξαιρετικά σημαντικό κατά την διάρκεια περιόδων που ο καιρός είναι ασυνήθιστος. Φυσικά και κατά τις υπόλοιπες περιόδους»!

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι πρέπει να αναβληθεί κάθε απόπειρα κλοπής, κλοπής οχημάτων ακόμα και στις περιπτώσεις που τα κλειδιά είναι πάνω στο αμάξι, και κάθε είδους εγκληματικής πράξης. «Σε περιπτώσεις που η προειδοποίηση αγνοείται, μπορεί να υπάρξει προσαγωγή, σύλληψη, ακόμα και φυλάκιση», πρόσθεσε ο αρχηγός προς τους δημοσιογράφους που τον άκουγαν άφωνοι.

«Αν δεν κάναμε αυτή την προειδοποίση, απλώς δεν θα ήμασταν δίκαιοι με τους εγκληματίες κι εγώ δεν είμαι πρόθυμος να το ρισκάρω», συνέχισε.

«Ενώ είμαστε αντιμέτωποι με ρεκόρ πολικού ψύχους, η αστυνομία του Γκριν Μπέι προβαίνει στο ασυνήθιστο μέτρο να ακυρώσει όλες τις εγκληματικές δραστηριότητες στην πόλη του Γκριν Μπέι μέχρι περαιτέρω ανακοίνωσης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του τμήματος στο facebook.

«Ενδιαφερόμαστε για όλα τα μέλη της κοινότητάς μας, ακόμα και για εκείνους που επιλέγουν να παραβούν το νόμο» δήλωσε επίσης ο Αντριου Σμιθ.

 

OFFICIAL NOTICE!SEVERE WEATHER CRIMINAL ACTIVITY ALERT! January 29, 2019Faced with the record breaking cold weather…

Δημοσιεύτηκε από Green Bay Police Department στις Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019