ΠΑΤΡΑ: Εκδήλωση του Σωματείου “Φάρος” Ποντίων- Για τη διατροφή και τη στήριξη της υγείας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε άλλη μια εκδήλωση του Σωματείου “Φάρος” Ποντίων Πατρών, με θέμα την διατροφή και την στήριξη της υγείας μέσω αυτής, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, στην Εστία του συλλόγου, με πλήθος φίλων και μελών του να την παρακολουθούν.
Την εκδήλωση προλόγισε η Δασολόγος, Συντονίστρια του Φορέα Διαχείρισης Στροφυλιάς – Κοτυχίου και Κυπαρισσιακού Κόλπου, κα. Γεωργία Καραμπέρου, η οποία αναφέρθηκε στην προσωπική της εμπειρία που είχε να κάνει με τη διατροφή και την παχυσαρκία και ο τρόπος που την αντιμετώπισε.
Στη συνέχεια ο Dr Δημήτρης Κουτρούμπας, Bsc Κλινικός Διατροφολόγος, ανέπτυξε την αλλαγή του τρόπου σκέψης και νοοτροπίας που οφείλει ο κάθε άνθρωπος να κάνει απέναντι στην διατροφή, όχι ως μέσο μόνο απώλειας κιλών αλλά κυρίως, ως μέσο θωράκισης της υγείας του. Αναφέρθηκε στα κακώς κείμενα της εποχής απέναντι στο άγχος, το στρες, την άσχημη σκέψη, τους γρήγορους ρυθμούς της εποχής που δεν επιτρέπουν την απόλαυση της ζωής ως χαρά, αλλά μόνο ως υποχρέωση, κάνοντας ακόμη και τον τρόπο διατροφής, μόνο μέσο χρήσης και όχι ως μέσο απόλαυσης, χαράς και ενίσχυσης της υγείας.
Ο κος Κουτρούμπας κατέληξε ότι η διατροφή θα πρέπει να είναι δείγμα σεβασμού, αγάπης, φροντίδας, πρώτα στον εαυτό μας και μετά στα παιδιά μας και τόνισε ότι δεν θα πρέπει να είναι μέσο διαφυγής, ψυχολογικής στήριξης ή στιγμή λύτρωσης ενός προβλήματος, γιατί εάν αντιμετωπιστεί έτσι και μόνο, το τίμημα θα είναι βαρύ για την υγεία του καθενός.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις των μελών και φίλων του συλλόγου σχετικά με χρήσιμους κανόνες για τη σωστή διατροφή και την προστασία της υγείας.