Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες με μπλόκα σε όλη την Ελλάδα

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων των αγροτών με μπλόκα σε όλη τη χώρα προανήγγειλε ο Γιάννης Βάγγος, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων.

Αφορμή στάθηκαν οι διώξεις των αγροτών από το μπλόκο Νίκαιας που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας για παρακώλυση συγκοινωνιών, με δέκα αγρότες να παραπέμπονται σε δίκη την 1η Μαρτίου.

«Δεν έχει ξαναγίνει αυτό σε συνδικαλιστικό όργανο στην Ελλάδα. Όσοι είναι απέναντι, μας χαρακτηρίζουν ακροδεξιούς» ανέφερε ο κ. Βάγγος.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, είναι η πρώτη φορά που τους στέλνουν στο δικαστήριο χωρίς να έχει προηγηθεί απολογία. «Του Παύλου Φύσσα δεν έχει γίνει η δίκη εδώ και 4 χρόνια» σημείωσε ο ίδιος.

«Αυτές οι δημοκρατίες τύπου Ερντογάν δεν θα μας φοβίσουν» δήλωσε ο ίδιος. «Δεν το περιμέναμε ποτέ από μια κυβέρνηση που στήριζε οποιοδήποτε συνδικαλιστικό όργανο πριν αναλάβει την εξουσία» αναφέρει μιλώντας στο CNN Greece και προσθέτει: «Είχε έτοιμο το χαρτί πριν καν βγει ο κόσμος. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία η δικαιοσύνη» λέει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κρύβεται πίσω από τον τίτλο της αριστεράς εφαρμόζοντας ακραίες πολιτικές. «Ό,τι ζητήσαμε δεν μπορούσε να απαντήσει. Όλα θα τα κοιτάξει. Και απαντούσε με ένα ύφος »τι θέλετε τώρα και ζητάτε. Εμείς είμαστε μια αριστερή κυβέρνηση». Κρύβονται πίσω από την αριστερά και εφαρμόζουν άκρως νεοφιλελεύθερη πολιτική που ισοπεδώνει τον αγρότη» αναφέρει.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, βρίσκονται σε εξέλιξη συνελεύσεις σε κάθε χωριό σε όλη τη χώρα ώστε να γίνει ξεκάθαρο «πως αυτές οι πολιτικές δεν θα περάσουν».

Σχετικά με την πρόσφατη συνάντηση των αγροτών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη, αναφέρει ότι «άφησε την χειρότερα εικόνα.

Αραχωβίτης: «Είμαστε και ως κυβέρνηση αντίθετοι στα αγροτοδικεία»

Την Τρίτη, αφού έγινε γνωστή η ποινική δίωξη κατά των αγροτών, μόλις 24 ώρες μετά το μπλόκο, ο Σταύρος Αραχωβίτης δήλωσε ότι«είμαστε και ως κυβέρνηση αντίθετοι στα αγροτοδικεία».

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός ανέφερε ότι «η εποχή που ξεφούσκωναν τα λάστιχα των τρακτέρ έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «οφείλουμε να διαχωρίσουμε την πολιτική εξουσία και τη βούληση της, από τη δικαστική η οποία λειτουργεί με τους δικούς της νόμους».

«Νόμιμη μεν, αλλά βεβιασμένη και αντιβαίνουσα στο τεκμήριο της αθωότητας», χαρακτήρισε την απευθείας κλήση αγροτών στο ακροατήριο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης.

Ο υφυπουργός εξέφρασε την άποψη ότι «έπρεπε να τηρηθεί η διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης, για να διερευνηθεί εάν και υπό ποιες συνθήκες πιθανόν τελείται ένα αδίκημα».