Ίμπιζα: Ξαναμμένα ζευγάρια και swingers καταστρέφουν διάσημη παραλία κάνοντας σεξ… στους αμμόλοφους!

Τεράστια ζημιά στους προστατευόμενους αμμόλοφους της διάσημης παραλίας «Εs Cavallet» στην Ίμπιζα προκαλούν τα ξαναμμένα ζευγάρια και οι swingers που συρρέουν μαζικά στη συγκεκριμένη πλαζ γυμνιστών για να «διευρύνουν» τους σεξουαλικούς τους ορίζοντες.

Σύμφωνα με περιβαντολλόγους, η εντυπωσιακή φυσική ομορφιά της εν λόγω παραλίας βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο, αφού το χαρακτηριστικό που την έκανε διάσημη (οι κυματιστοί λόφοι λευκής άμμου) μπορεί σύντομα να εξαφανιστεί, εξαιτίας των ερωτικών περιπτύξεων που πραγματοποιούνται εκεί σε καθημερινή βάση.

Οι πανέμορφοι αλλά «ευάλωτοι» αμμόλοφοι αποτελούν κομμάτι του Φυσικού Πάρκου Ses Salines, και κατά συνέπεια προστατεύονται από την τοπική νομοθεσία.

Το πρόβλημα είναι πως η παραλία «Εs Cavallet» έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια την φήμη ότι αποτελεί το ιδανικό μέρος για «cruising», δηλαδή για την εύρεση ενός ή περισσοτέρων παρτενέρ για περιστασιακό σεξ.

paralia-es

Γεωλόγοι και βιολόγοι προειδοποιούν ότι η μαζική σεξουαλική δραστηριότητα προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στο έδαφος, υποβαθμίζοντας το τοπίο και απειλώντας ακόμα και την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.

«Η ελεύθερη πρόσβαση στους αμμόλοφους προκαλεί την κατάρρευση των συγκεκριμένων γεωλογικών δομών. Το υπόγειο σύστημα που τους στηρίζει είναι πολύ πολύπλοκο και η οποια παρέμβαση, όπως αυτή η συνεχής δραστηριότητα, το επηρεάζει δραματικά» εξηγεί στην Diario de Mallorca η βιολόγος Joan Carles Palerm.

Όπως καταγράφει η ισπανική εφημερίδα, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι αμμόλοφοι χάνουν ύψος ή εξαφανίζονται. Μία από τις βασικές αιτίες αυτής της καταστροφής είναι ότι πολλά ζευγαράκια ή ομάδες από swingers «ξεμοναχιάζονται» στη συγκεκριμένη ζώνη της παραλίας, που είναι πιο απόμερη.

Οι ερωτικές τους επαφές έχουν συχνά το αποτέλεσμα να ξεριζώνονται ευάλωτα φυτά που «στηρίζουν» τη δομή του αμμόλοφου ή να δημιουργούνται «αφύσικες» κοιλότητες που αφήνουν τις δομές εκτεθειμένες στον άνεμο.