(ΦΩΤΟ)-ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Κατέρρευσε σπίτι σε χωριό – Ποτάμια απειλούν υποδομές – Πλημμύρες σε οικισμούς – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Δυτική Αχαΐα, με τις συνεχείς βροχοπτώσεις να έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις, πλημμύρες καλλιεργειών και οικισμών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις κινδύνεψαν ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Προβλήματα,υπάρχουν  στον ποταμό Πείρο, ο οποίος υπερχείλισε, πλημμυρίζοντας κτήματα και σπίτια, ενώ σε οριακό σημείο  είναι η κατάσταση στον Βιολογικό Καθαρισμό Κάτω Αχαΐας, απειλώντας να καταστρέψει τις  υποδομές.
Σε κρίσιμο σημείο, είναι  το ρέμα Mαλιαγκού αλλά και το ποτάμι στα Λουσικά,  μετά από κατολισθητικό φαινόμενο.

Βράχοι υποχώρησαν, σε  Πόρτες, καθώς και στα κοντινά χωριά Χαραυγή, Τζάιλο, Ζησημαίικα, Φλόκα, Αχαϊκό και Χαϊκάλι.
Στο Πετροχώρι κατέρρευσε διώροφη πέτρινη παλιά κατοικία, που χρησιμοποιείτο από τους ιδιοκτήτες της και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν , σε Αλυκές Κ. Αχαΐας, Λακκόπετρα, Βίδοβα και Λιμνοχώρι.
Στον Αλισσό, όχημα του δήμου χρειάστηκε να απεγκλωβίσει γυναίκα από το σπίτι της, όταν αυτή πανικοβλήθηκε και κάλεσε σε βοήθεια.

Η όλη κατάσταση, υπό τον φόβο έντονου πλημμυρικού επεισοδίου στις εκβολές του Πείρου, επιζήμιου για τον ΒΙΟΚΑ, οδήγησε τον δήμαρχο Χρήστο Νικολάου, στο να αποστείλει εξαιρετικά επείγον έγγραφο στον περιφερειάρχη, παρακαλώντας για άμεση παρέμβαση στη θέση Μπούκα, με ορατή τη διαρροή λυμάτων στη θάλασσα, αλλά και σοβαρές ζημιές σε περιουσίες.
Ο  διευθυντής πολιτικής προστασίας Ν. Γυφτάκης πήρε μέρος σε σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο Κ. Αχαΐας, όπου αποφασίστηκε να εκτελεστούν έργα στις εκβολές του Πείρου.