Αποστολάκης: Η Κύπρος δίνει τον δικό της αγώνα, με συμπαραστάτη και στυλοβάτη την Ελλάδα

advertisement

«Η Κύπρος δίνει τον δικό της αγώνα. Πάντα όμως έχει ως συμπαραστάτη και στυλοβάτη σε κάθε της προσπάθεια την Ελλάδα» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης από την Λευκωσία όπου βρίσκεται συνοδεύοντας τον Αλέξη Τσίπρα και συναντήθηκε.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογό του Σάββα Αγγελίδη και αμέσως μετά δήλωσε: «Στις μέρες μας, οι σύγχρονοι δρόμοι του ελληνισμού στρέφονται στην κατεύθυνση της προόδου, της ανάπτυξης, της ειρήνης, της συνεργασίας των λαών. Σε μια ασταθή και ταραγμένη γειτονιά, Κύπρος και Ελλάδα παραμένουν στο επίκεντρο των γεωπολιτικών εξελίξεων και βαδίζουν μαζί ως κατεξοχήν παράγοντες ασφάλειας, σταθερότητας και περιφερειακής συνεργασίας».

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε την επιτευχθείσα δυναμική της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, η οποία και αποτελεί τη βάση για την ενίσχυση της αδελφικής και στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, καθώς και την ανάπτυξη ευρύτερων περιφερειακών συνεργασιών» τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε τη δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη από την Κύπρο:

«Κύριε Υπουργέ Άμυνας της Κύπρου, Κυρίες και Κύριοι

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος και ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του ομολόγου μου, φίλου κ. Σάββα Αγγελίδη, βρίσκομαι σήμερα εδώ για να μεταφέρω ένα μήνυμα αλληλεγγύης, στήριξης και αγάπης στην Κυπριακή Δημοκρατία και στους αδελφούς Κύπριους.

Η Κύπρος δίνει τον δικό της αγώνα. Πάντα όμως έχει ως συμπαραστάτη και στυλοβάτη σε κάθε της προσπάθεια την Ελλάδα.

Στις μέρες μας, οι σύγχρονοι δρόμοι του ελληνισμού στρέφονται στην κατεύθυνση της προόδου, της ανάπτυξης, της ειρήνης, της συνεργασίας των λαών. Σε μια ασταθή και ταραγμένη γειτονιά, Κύπρος και Ελλάδα παραμένουν στο επίκεντρο των γεωπολιτικών εξελίξεων και βαδίζουν μαζί ως κατεξοχήν παράγοντες ασφάλειας, σταθερότητας και περιφερειακής συνεργασίας.

Βέβαια το πρώτο μου ταξίδι εκτός Ελλάδας δεν θα μπορούσε να είναι αλλού. Η παρουσία μου εδώ σήμερα, έχει συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα. Είναι ένας ακόμα κρίκος στη διαχρονική σταθερή πορεία των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Οι αγαστές μας σχέσεις, σχέσεις αλληλεγγύης και αδελφοσύνης ισχυροποιούνται με το πέρασμα του χρόνου.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο που ορίζει τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και στα δύο Υπουργεία θα πορευθούμε και στο μέλλον. Στόχος μας είναι να υπηρετήσουμε μέσα από τις διεθνώς παραδεδεγμένες αρχές και το διεθνές δίκαιο, την ειρήνη, την ασφάλεια, την σταθερότητα και τη συνεργασία στην περιοχή.

Οι συχνές συναντήσεις και επισκέψεις σε υψηλό επίπεδο, έχουν βοηθήσει ήδη στην αναβάθμιση του επιπέδου συντονισμού και συνέργειας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Κύπρου.

Έχουμε ολοκληρώσει σημαντικό αριθμό κοινών δράσεων, ενώ έχουμε δρομολογήσει προς υλοποίηση αποφάσεις οι οποίες προάγουν αυτή τη στρατηγική συνεργασία και βελτιώνουν την αποτελεσματικότητά μας.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε την επιτευχθείσα δυναμική της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, η οποία και αποτελεί τη βάση για την ενίσχυση της αδελφικής και στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, καθώς και την ανάπτυξη ευρύτερων περιφερειακών συνεργασιών».