Τουρκική προπαγάνδα η δήθεν παρουσία πολεμικών πλοίων στα Ίμια–Τι λέει το ΓΕΕΘΑ

Tουρκική προπαγάνδα είναι η «είδηση» από τα ΜΜΕ της γείτονος που αναφέρει ότι τρία πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και ένα περιπολικό της Ακτοφυλακής έβγαλαν οι Τούρκοι στα Ίμια.

Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει κατηγορηματικά όσα διακινούν οι τουρκικές εφημερίδες και αναφέρει πως στην περιοχή επικρατεί η «συνήθης κατάσταση», δηλαδή αγκυροβολημένα ελληνικά πλοία στα γύρω νησιά και αντιστοίχως τουρκική παρουσία στα λιμάνια της γείτονος.

Θυμίζουμε ότι η εφημερίδα Σαμπάχ, έγραψε: «Κάθε χρόνο από το 1996, η ελληνική πλευρά επιχειρεί να καταθέσει στεφάνι στην περιοχή, στην μνήμη των τριών αξιωματικών που σκοτώθηκαν όταν έπεσε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν, τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996. Φέτος οι Έλληνες στρατιώτες δεν θα μπορέσουν να πλησιάσουν την περιοχή. Ο τουρκικός στρατός, που έχει λάβει εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας, έχει αποκλείσει την περιοχή».

Στο μεταξύ, αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία απηύθυνε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης μιλώντας στη Βουλή.

«Όποιος αμφισβητήσει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, θα λάβει άμεση και συντριπτική απάντηση. Ο εθνικός μας εναέριος χώρος, τα χερσαία σύνορα και θαλάσσιος χώρος προστατεύονται 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο και αυτό το έχουμε αποδείξει» είπε ο κ. Αποστολάκης, προσθέτοντας ότι «οι στιγμές είναι κρίσιμες και επιβάλλουν ενότητα και εθνική συνεννόηση».