Πάτρα: Το Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο καλωσόρισε τη νέα χρονιά

Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Πάτρας καλωσόρισαν τη νέα χρονιά με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που έγινε το βράδυ της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου 2019 στο κλειστό γυμναστήριο «Κουκούλι», παρουσία εκπρόσωπων των πολιτικών αρχών, αθλητικών ενώσεων, ομοσπονδιών, ομάδων και πλήθος κόσμου. Πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν οι άνθρωποι του αθλητισμού, που προπονούνται και αγωνίζονται στις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις, ευθύνης του ΠΕΑΚ Πάτρας και οι οποίοι βραβεύθηκαν για τις διακρίσεις που έφεραν στην πόλη κατά το προηγούμενο έτος.
Και φέτος η εκδήλωση πλαισιώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το παιδικό και εφηβικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Πάτρας, τη Νεανική Χορωδία του Οργανισμού της Πολυφωνικής Πάτρας και μουσικό σύνολο από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας Νίκος Κανελλάκης, έδωσε τις ευχές του για καλή αθλητική χρονιά χωρίς τραυματισμούς για τους αθλητές και με διακρίσεις για τον τοπικό αθλητισμό.
Ο κ. Κανελλάκης, έκανε έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΕΑΚ Πάτρας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη, οι οποίες έχουν ανατρέψει πλήρως την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζαν οι δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις της Πάτρας μέχρι το 2015, που παρέλαβαν οι νέες διοικήσεις, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.
Όπως είπε ο κ. Κανελλάκης: «Τακτοποιήσαμε και ρυθμίσαμε τις υψηλές οφειλές των προηγούμενων διοικήσεων, προς ΔΕΗ, ΔΕΥΑΠ, καθώς και τις οφειλές τους σε συνεργάτες, εργολάβους και εταιρείες.
Νομιμοποιήσαμε τις αυθαίρετες αθλητικές εγκαταστάσεις των γηπέδων στην Πολεοδομία, απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση των χώρων για μεγάλες διοργανώσεις.
Αυξήσαμε το προσωπικό, σε 4 μόνιμους και 21 εργαζόμενους με πρόγραμμα, μέσω του ΟΑΕΔ.
Παράλληλα, προχωρήσαμε σε επισκευές και ανακατασκευές των γηπέδων και των αθλητικών εγκαταστάσεων, η συντήρηση των οποίων πλέον, γίνεται σε συστηματική βάση».
Ο πρόεδρος της Δ.Ε. του ΠΕΑΚ Πάτρας παρουσίασε, επίσης, τους στόχους που έχουν δρομολογηθεί για την περαιτέρω αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του ΠΕΑΚ.
Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε την ολοκλήρωση του Πάρκου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που δημιουργείται στο χώρο πίσω από το κολυμβητήριο «Α. Πεπανός», όπου κατασκευάζεται γήπεδο άμμου και ενόψει των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων τους οποίους διοργανώνει φέτος η Πάτρα.
Στον ίδιο χώρο θα κατασκευαστούν και θα λειτουργήσουν και δύο γήπεδα τένις, ενώ στο χώρο πίσω από τον στάδιο «Δ. Τόφαλος» δημιουργούνται ανοικτά γήπεδα τοξοβολίας, αλλά και αθλητικοί χώροι για παιδιά.
Παράλληλα, ο κ. Κανελλάκης ανακοίνωσε πως σύντομο χρόνο θα υπάρξουν «καλά νέα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τόσο για το κλειστό βοηθητικό στο «Δ. Τόφαλος», όσο και για τα γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5.
Τέλος, κόβοντας το πρώτο κομμάτι της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο κ. Κανελλάκης μαζί με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΕΑΚ Πάτρας, ευχήθηκε συμβολικά «Ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός να αποτελεί όπλο στα χέρια όλων των Λαών για την Ειρήνη».
Ευχές για τη νέα χρονιά απεύθυναν, η αντιπρόεδρος Μαρία Παππά, ο ταμίας Πολυχρόνης Θωίδης, ο γραμματέας Βαγγέλης Μαντάς, ο Έφορος Αποστόλης Σταθόπουλος και τα μέλη Μαρία Πολύζου και Ανδρέας Διαμαντόπουλος.
Ποιοι παραβρέθηκαν
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, η βουλεύτρια Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Αγγελόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Καρπέτας, ο Βασίλης Ζώτος ως εκπρόσωπος του Δήμαρχου Πατρέων και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Πάτρα η δική μας πόλη» Νίκος Τζανάκος, η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Όλοι μαζί για την Πάτρα» Βίβιαν Σαμούρη, ο δημοτικός σύμβουλος και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλίας Γρηγόρης, η δημοτική σύμβουλος της παράταξης ΡΑΠ Ουρανία Μπίρμπα, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας και υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Γιώργος Ρώρος, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων Πάτρα 2019 Φώτης Σαραντόπουλος, ο καθηγητής και μέλος του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ Σταύρος Γούτσος, εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων της περιοχής και αθλητές.
Λύκειο Ελληνίδων, Πολυφωνική και Νυκτά Έγχορδα
Η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΠΕΑΚ Πάτρας άνοιξε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Η αρχή έγινε από το Παιδικό και Εφηβικό Τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Πάτρας, που παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από τη Νάξο, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου του Λυκείου Ελληνίδων Πάτρας Βασίλη Σταμόπουλου και την επιμέλεια της Εφόρου Εθνικών Χορών του Λυκείου, Εύης Σπηλιωτοπούλου.
Ακολούθησε, η Νεανική Χορωδία της Πολυφωνικής Χορωδία Πάτρας, η οποία υπό τη διεύθυνση της Δήμητρας Πίτσου- Διαμαντοπούλου και τη Μαρίνα Μυλωνά στο πιάνο, ερμήνευσε τα τραγούδια «Sing Alleluia», «A La Manita Nana», «Ανάμεσα σε Σύρο και Τζια» και «Χρυσοπράσινο Φύλλο».
Το καλλιτεχνικό μέρος έκλεισε με το κουαρτέτο από μουσικούς της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων, με τους μουσικούς Βάγια Ζεππάτου, Λένα Λάππα, Νικόλα Φωτόπουλο και Κωνσταντίνο Λοτσάρης.
Όλα τα σχήματα ενθουσίασαν το πολυπληθές κοινό της εκδήλωσης, το οποίο επιβράβευσε τους καλλιτέχνες χειροκροτώντας τους θερμά.
Βραβεύσεις
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από τη Δ.Ε. του ΠΕΑΚ Πάτρας, βραβεύθηκαν ομάδες και αθλητές που αθλούνται στις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις της Πάτρας.
Πρόκειται για τους:
Ανδριάνα Μπατζή του Α.Σ. ΑΜΕΑ ΑΧΑΪΑΣ που 3η πανελλήνια ΑΜΕΑ στα 200μ. ελεύθερο, στην κατηγορία S 14, η οποία βραβεύθηκε από την βουλεύτρια Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου.
Η Αγγελική Γιαννακέα και η Μαργαρίτα της ΝΕΠ που κατέλαβαν τη 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων 2018 με την Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης, βραβεύθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο και τον Πρόεδρο του Παμπελοποννησιακού Σταδίου Βασίλη Ζώτο.

Η Ομάδα Εφήβων του Α.Σ. ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΠΑΤΡΩΝ, βραβεύθηκε για τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων Καλαθοσφαίρισης 2018, από τον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Καρπέτα.

Η ομάδα Μίνι Παίδων Κ13 ΤΟΥ Ν.Ο.Π. βραβεύθηκε για τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης 2018. Την πλακέτα παρέλαβε από τον δημοτικό σύμβουλο και γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων Ηλία Γρηγόρη, ο προπονητής του ΝΟΠ Θανάσης Κοντάκος.

Η ομάδα Νέων Γυναικών της Ν.Ε.Π.  βραβεύθηκε για τη 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης 2018, από τη δημοτική σύμβουλο της παράταξης ΡΑΠ – Ανθρώπινη Πόλη, Ουρανία Μπίρμπα.

Η Ομάδα Νεανίδων «ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ» βραβεύθηκε για τη 3η θέση στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, από τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Τζανάκο.

Η Ομάδα Παίδων του Α.Σ. ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΠΑΤΡΩΝ, βραβεύθηκε για τη 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων Καλαθοσφαίρισης 2018, από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας Γιώργο Ρώρο.

Η αθλήτρια Σοφία Καναβού  της Ν.Ε.Π. βραβεύθηκε για τη 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 2018, από τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών Φώτη Σαραντόπουλο.

Η αθλήτρια Βασιλική Τάτσιου του ΝΟΠ βραβεύθηκε για τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Παγκορασίδων 2018, από τον καθηγητή πανεπιστημίου Σταύρο Γούτσο.

Η αθλήτρια της Αθανασία Διαμαντή της Ν.Ε.Π., βραβεύθηκε για τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 2018, από την Ελένη Καλιώτη εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού της Πάτρας.

Η αθλήτρια Μαριλού Καλαμαριώτη του Α.Σ. ΑΚΡΟΣ, βραβεύθηκε για τη 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων Τριάθλου 2018, από τον πρόεδρο του ΠΕΑΚ Νίκο Κανελλάκη.

Η αθλήτρια Αθηνά Ιωαννίδη  του Α.Σ. ΑΚΡΟΣ βραβεύθηκε για τη 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων Aquathlon 2018, από τον Έφορο του ΠΕΑΚ Αποστόλη Σταθόπουλο.

Ο αθλητής Νίκος Αθανασόπουλος του Απολλώνιου Πατρών, βραβεύθηκε για τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων Αντιπτέρισης 2018, από την αντιπρόεδρο του ΠΕΑΚ Μαρία Παππά.

Ο αθλητής Άκης Σωτηρόπουλος του Απολλώνιου Πατρών, βραβεύθηκε για τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων Αντιπτέρισης 2018, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.

Ο αθλητής Θεόδωρος Μάξιμος του Α.Σ. ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ, βραβεύθηκε για τη 1η θέση στον Πανελλήνιο Αγώνα Τοξοβολίας Παμπαίδων Ανοιχτού Χώρου και Κλειστού Χώρου, από τον

Ταμία του ΠΕΑΚ Πολυχρόνη Θωίδη.

Επίσης, βραβεύθηκε για την προσφορά της η διεθνής κριτής τοξοβολίας Κατερίνα Πλακούδα του Α.Σ. ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ, από την αντιπρόεδρο του ΠΕΑΚ Μαρία Παππά.

Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας βράβευσε και τους αθλητές του Kick Boxing του Σωματείου «Στράτων», Γεωργία Καραφλού (Παγκόσμια πρωταθλήτρια Νεανίδων), Χρήστο Μαργαρώτη, Παναγιώτη Καπετσώνη και Δημήτρη Καραπατής, οι οποίοι έφεραν σημαντικές διακρίσεις.

Δωροθέτες

Την εκδήλωση στήριξαν με την προσφορά τους:

Η πατρινή εταιρεία “Λουξ Μαρλαφέκας”, η οποία προσέφερε αναψυκτικά στο κοινό και οι δωροθέτες:

Ενας αφυγραντηρας, προσφορά της “Μπαϊλός Α.Ε.”

Ενα μπουρνούζι και μια αθλητική τσάντα, προσφορά “Αντωνιάδης Σπορτ”

Μια τρίμηνη βασική ασφάλιση αυτοκινήτου, προσφορά του ασφαλιστικού γραφείου της Πηνελόπης Αλιβιζάτου.

Μια συνδρομή κολύμβησης, προσφορά αθλητικού σωματείου ΑΚΡΟΣ

Μια δωροεπιταγη 15 ευρώ από αθλητικό κατάστημα προσφορά  του καταστήματος   αθλητικών ειδών Aqua Frenia.

Eκπτωση 50 % στην συμμετοχή στην ακαδημία χιονοδρομίας “Σκίουροι”, προσφορά του Αθλητικού σωματείου ΑΚΡΟΣ

Ενα σετ εργαλείων καρυδάκια  προσφορά καταστήματος “Αφοί Κανελλόπουλοι”

Δίμηνη δωρεάν συνδρομή προσφορά του Α.Σ. της ΝΕΠ

Τετράμηνη δωρεάν συνδρομή προσφορά του Α.Σ  της Ν.Ε.Π

Ένα Σετ Κορνίζες προσφορά των εθελοντών του ΠΕΑΚ Πάτρας

Ένα Σετ Κορνίζες προσφορά  των εθελοντών του ΠΕΑΚ Πάτρας

Ένα Σετ Κορνίζες προσφορά  των εθελοντών του ΠΕΑΚ Πάτρας

Χειροτέχνημα δημιουργία εργαζομένης Π.Ε.Α.Κ

Δυο εισιτήρια διαρκείας προσφορά Της ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

ΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΤΟΠ ΓΚΑΖ