ΠΑΤΡΑ: Μεγάλη Επιτυχία της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου – Καινοτομία, εκπαίδευση και επιχειρηματικότητα,

Την προετοιμασία και τον συντονισμό της νέας πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας, της Κοινότητας Καινοτομίας (Innovation Community) «EIT Manufacturing», η οποία χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (European Institute of Innovation & Technology-EIT), έχουν αναλάβει Έλληνες ερευνητές και πανεπιστημιακοί από το Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Συντονιστής του έργου είναι  ο Ομότιμος  Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Γεώργιος Χρυσολούρης, τον οποίο το Πανεπιστήμιο ευχαριστεί θερμά για την διαχρονική του προσφορά στην έρευνα και την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου μας.

Στο διεθνές αυτό εγχείρημα συμμετέχουν 50 εταίροι από 17 χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και έχει στόχο την προώθηση των τεχνολογικών και άλλων καινοτομιών στο πεδίο της βιομηχανίας και της μεταποίησης. Θα έχει διάρκεια επτά ετών με δυνατότητα επέκτασης για άλλα επτά έτη. Η συνολική χρηματοδότηση από την ΕΕ θα φθάσει το ποσό των 450 εκατομμυρίων ευρώ και σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί η συνεισφορά των επιχειρήσεων και άλλων φορέων που θα συμμετάσχουν.

Αποτελεί πραγματικά ιδιαίτερη τιμή για το Πανεπιστήμιο Πατρών το γεγονός ότι ένα έργο τέτοιας εμβέλειας, το οποίο συνδυάζει την καινοτομία, την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα, συντονίζεται από το Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου μας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο άρθρο της Εφημερίδας Καθημερινής στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.kathimerini.gr/1006663/article/epikairothta/ellada/ellhnes-ereynhtes-syntonizoyn-th-nea-paneyrwpaikh-koinothta-kainotomias-ston-xwro-ths-viomhxanias