(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του σωματείου των εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ στην οποία παραβρέθηκαν η πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η Αντιδήμαρχος Ιουλία Γιαννιτσοπούλου,  ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέα Παπανικήτας και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης. Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του σωματείου, κ. Μάρκου. Στην συνέχεια η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου απευθυνόμενη  στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ μεταξύ άλλων είπε:

«Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που είμαστε και φέτος μαζί. Η φετινή χρονιά έχει κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με τις προηγούμενες, είναι η χρονιά που περίπου στα μέσα της θα έχει μια σημαντική εκλογική αναμέτρηση και ο πατραϊκός λαός θα κληθεί να επιλέξει ποια Δημοτική Αρχή θα έχει για τα επόμενα χρόνια. Αισθανόμαστε την ανάγκη και την υποχρέωση να σας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί – και αυτό που λέμε το πιστεύουμε – χωρίς εσάς ελάχιστα πράγματα θα μπορούσαν είχαν γίνει. Ξέρουμε πως αν είχαμε άλλα αποτελέσματα στο επίπεδο πρόσληψης μόνιμου προσωπικού η δουλειά της ΔΕΥΑΠ θα είχε πολλαπλασιαστεί. Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε γιατί ξέρουμε ότι αυτή η δουλειά δεν βγαίνει έτσι, βγαίνει με πολύ κόπο και ξέρουμε ταυτόχρονα ότι δεν πληρώνεστε γι’ αυτή την δουλειά που κάνετε με την έννοια ότι έχουμε επίγνωση ότι και οι μισθοί δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και θέλουμε να πιστεύουμε ότι επιτέλους μια σειρά από απώλειες που είχαν οι εργαζόμενοι με όλες τις κυβερνήσεις τις λεγόμενες «μνημονιακές» συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής, όπως είναι ο 13ος, ο 14ος μισθός κλπ, με τους αγώνες των εργαζομένων και με την δική μας την συμβολή και την στήριξη θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.

Θα θέλαμε να σας πούμε ότι είμαστε στην κρίση σας γι’ αυτό. Είναι στην κρίση την δική σας να το βαθμολογήσετε θετικά ή αρνητικά. Σε αυτά τα χρόνια που έχουμε την διοίκηση του Δήμου δώσαμε την ψυχή μας. Δουλέψαμε ακάματα γιατί θέλαμε να προσφέρουμε πράγματα στον πατραϊκό λαό. Αισθανόμαστε την ανάγκη να κάνουμε έναν δημόσιο απολογισμό για όλα τα χρόνια, γι’ αυτό σας καλούμε να έλθετε στον δημόσιο απολογισμό που θα κάνει ο Δήμαρχός μας, ο Κώστας Πελετίδης, την Τετάρτη στις 6 Φλεβάρη στο κλειστό γυμναστήριο της ΕΑΠ.

Θέλουμε πρωτίστως να παρουσιάσουμε όλα αυτά που κάναμε μαζί, το θεωρούμε υποχρέωσή μας και ναι δεν σας κρύβουμε πως σε ό,τι μας αφορά ως Δημοτική Αρχή θα δώσουμε και την μάχη της κάλπης και θα την δώσουμε γιατί πιστεύουμε ότι ο πατραϊκός λαός δικαιούται μια Δημοτική Αρχή που δεν θα είναι μέρος του προβλήματος αλλά μια Δημοτική Αρχή που θα είναι αρωγός, στήριγμα στην καθημερινότητά του, στα ζόρια που τραβάμε όλοι μας.

 

Χαιρόμαστε που η ΔΕΥΑΠ δεν είναι μέρος του προβλήματος για τον πατραϊκό λαό, που δεν είναι όπως π.χ. η ΔΕΗ, γιατί η ΔΕΥΑΠ μπορεί να ακούει, να βλέπει το πρόβλημα, να διακανονίζει, να έχει κοινωνική πολιτική και νομίζουμε ότι αυτό πρέπει να διαφυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού πρώτα και κύρια από το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα και το Σωματείο των εργαζομένων γιατί το δικαιούται ο πατραϊκός λαός που τόσα πολλά τραβάει καθημερινά.

 

Να ευχηθώ λοιπόν να έχουμε μια καλή χρονιά, να έχουμε μια χρονιά αγωνιστική. Πιστεύουμε στον αγώνα και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε από όποιο μετερίζι ο πατραϊκός λαός μας τάξει γιατί πιστεύουμε στο δίκιο σας, πιστεύουμε στο δίκιο του πατραϊκού λαού, πιστεύουμε ότι μας έχουν κλέψει πολλά, ότι τα δικαιούμαστε όλα και ότι με τον αγώνα μας μπορούμε να τα πάρουμε».

 

Επίσης η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε στο κτιριακό της ΔΕΥΑΠ και στα σχέδια εξεύρεσης νέας στέγης της επιχείρησης, ενώ έκανε πλήρη ενημέρωση για τους εργαζόμενους που απολύθηκαν το 2011 και πρόκειται να επανακαταταχθούν με παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους τόνισε:

 

«Από την πλευρά μου ήθελα μόνο να σας ευχαριστήσω γιατί από την πρώτη στιγμή της παρουσίας μας εδώ είχαμε μια άριστη συνεργασία και με τις υπηρεσίες αλλά και με τον καθένα ξεχωριστά. Εκείνο το οποίο διαφάνηκε αυτά τα χρόνια είναι ότι άλλαξε το πνεύμα της ΔΕΥΑΠ, άλλαξε η εικόνα που έχει στην πατραϊκή κοινωνία. Και ιδιαίτερα με την κοινωνική πολιτική την οποία εφάρμοσε που χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν ωφεληθεί και ωφελούνται, αλλά και με τα έργα υποδομής που τόσα χρόνια δεν υπήρξαν και τα οποία συνεχίζουμε με αποτέλεσμα σε λίγα χρόνια με την κατασκευή των έργων που έχουμε προγραμματίσει και για τα οποία δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ ο πατραϊκός λαός γιατί κατορθώσαμε να ενταχθούν στα ευρωπαϊκά προγράμματα. Μιλάμε για έργα αποχέτευσης που με την κατασκευή τους και την λειτουργία τους όλη σχεδόν η παραλιακή ζώνη θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα από εσάς, από τα παιδιά σας και από όλο τον πατραϊκό λαό. Μιλάμε για έργα ύδρευσης που μαζί με τα έργα που έχουμε κατασκευάσει μέχρι σήμερα για βελτίωση της ποσότητας και της ποιότητας του νερού θα αντικατασταθούν περίπου 200 χιλιόμετρα δικτύου. Αυτή την δουλειά λοιπόν που είναι δουλειά δική σας, την οποία πρέπει να συνεχίσουμε απρόσκοπτα, πιστεύω ότι και το επόμενο χρονικό διάστημα με την επάνδρωση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΠ με νέο δυναμικό θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε και την δημόσια μορφή την επιχείρησης αλλά και θα μπορέσουμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα ισάξιο των προσπαθειών σας.

Εύχομαι καλή υγεία και ό,τι το καλύτερο για όλους».