(Βίντεο) – Tim Cook: Μην αφήνετε τα παιδιά σας να χρησιμοποιούν social media

Ο Tim Cook παρόλο που είναι ο CEO της πολυτιμότερης τεχνολογικής εταιρίας στον κόσμο, έχει εκφράσει πολλές φορές τον προβληματισμό του για την υπερβολική χρήση της τεχνολογίας. Σύμφωνα με τον Guardian, εξέφρασε επίσης την άποψη πως τα παιδιά δε θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε social media.

Δεν έχω παιδί, αλλά έχω έναν ανιψιό και του βάζω κάποια όρια. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν επιτρέπω. Δε θέλω να είναι στα social media.

Ο Cook προειδοποιεί για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τα παιδιά στα social media, όπως το να δίνουν σημασία σε ασήμαντες στιγμές, να δέχονται επίθεση από online trolls και γενικότερα να νοιάζονται υπερβολικά για το τι πιστεύουν οι άλλοι για αυτούς.

Να μετράτε τη συνδρομή σας στην ανθρωπότητα όχι με likes, αλλά με τις ζωές που επηρεάζετε. Όχι με δημοφιλία, αλλά με τους ανθρώπους που εξυπηρετείτε.

Τις δηλώσεις του Cook θεώρησαν υποκριτικές δύο επενδυτές της Apple, η Jana Partners LLC και το California  State Teachers’ Retirement System, οι οποίοι με επιστολή προς την εταιρία ζητούν την αντιμετώπιση της εξάρτησης των νέων από τα κινητά.

Μετά από πάνω από μια δεκαετία από την κυκλοφορία του iPhone, είναι κλισέ να τονίζουμε την επικράτηση των συσκευών της Apple σε παιδιά και εφήβους, καθώς και στη χρήση social media που μεγαλώνει σε αυτές τις ομάδες. Αυτό που δεν είναι τόσο γνωστό είναι πως υπάρχουν ολοένα και περισσότερες αποδείξεις πως τουλάχιστον για τους πιο συχνούς νεαρούς χρήστες, αυτό μπορεί να έχει ακούσιες αρνητικές συνέπειες.

Η Apple απάντησε στην επιστολή παραθέτοντας τα εργαλεία γονικού ελέγχου που διαθέτει.

Η Apple πάντα φρόντιζε τα παιδιά και εργαζόμαστε σκληρά για να δημιουργήσουμε προϊόντα που εμπνέουν, διασκεδάζουν και εκπαιδεύουν τα παιδιά, ενώ την ίδια στιγμή βοηθούν τους γονείς να τα προστατέψουν online. Ηγούμαστε της βιομηχανίας προσφέροντας στοιχεία γονικού ελέγχου ενσωματωμένα στο λειτουργικό σύστημα.

unboxholics.com