Ο υπουργός Παιδείας της Βρετανίας δεν διαβλέπει Brexit χωρίς συμφωνία

Ο υπουργός Παιδείας της Βρετανίας Ντέμιαν Χιντς δήλωσε σήμερα ότι δεν θεωρεί πιθανό να αποτελέσει την επίσημη πολιτική της κυβέρνησης της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι μια έξοδος από την ΕΕ χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία με τις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς αν η Μέι δήλωσε σε κορυφαία υπουργικά στελέχη ότι δεν θα επιτρέψει μια έξοδο χωρίς συμφωνία από την ΕΕ, ο Χιντς απάντησε: «Δεν διαβλέπω η επιδίωξη μιας αποχώρησης χωρίς συμφωνία να γίνει πολιτική της κυβέρνησης διότι θέλουμε συμφωνία».

«Η σαφής πλειοψηφία των συναδέλφων στο κοινοβούλιο (…) θέλει βεβαιότατα να υπάρξει μια καλή συμφωνία», δήλωσε στον ραδιοσταθμό του BBC.

Ο βουλευτής Γκρέιχαμ Μπρέιντι του Συντηρητικού Κόμματος της Μέι δήλωσε παράλληλα σήμερα ότι ελπίζει πως η κυβέρνηση θα στηρίξει την τροπολογία του, η οποία ζητεί την αντικατάσταση με εναλλακτικές ρυθμίσεις του λεγόμενου ιρλανδικού backstop στη συμφωνία της Βρετανίδας πρωθυπουργού με την ΕΕ.

«Το ελπίζω», απάντησε ο Μπρέιντι σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα υποστηρίξει την πρότασή του στην συζήτηση που θα γίνει αύριο στο κοινοβούλιο για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στην αποχώρησή του από την ΕΕ.

«Ελπίζω ότι ο τρόπος με τον οποίο έχει καταρτιστεί η τροπολογία αυτή θα μπορέσει να προσελκύσει πολύ ευρεία υποστήριξη και αν μπορέσουμε να κερδίσουμε την ψηφοφορία πάνω στην τροπολογία μου, αυτό θα δώσει τεράστια δύναμη στην πρωθυπουργό», σημείωσε ο Μπρέιντι, πρόεδρος της Επιτροπής 1922 των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος, στον ραδιοσταθμό του BBC.

Ο βουλευτής σημείωσε εξάλλου ότι αν και η συμφωνία της Μέι με την ΕΕ απορρίφθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία του κοινοβουλίου με 230 ψήφους κατά, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει πεθάνει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ