ΜΗ370: «Έκαναν αεροπειρατεία στο χαμένο Βoeing, ψάξτε στη Μαδαγασκάρη, εκεί θα το βρείτε»

Επανάληψη των ερευνών για το μοιραίο αεροσκάφος της πτήσης MH370 της Malaysian Airlines, αυτή τη φορά στην περιοχή γύρω από τη Μαδαγασκάρη, ζητά Αμερικανός ειδικός θεωρώντας ότι είχε εκδηλωθεί αεροπειρατεία στο Boeing.

Ο πρώην πιλότος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας και συνταξιούχος κυβερνήτης αεροσκαφών της United Airlines, Ράντι Ράιν πιστεύει ότι το Boeing πετούσε προς εκείνη την κατεύθυνση όταν συνετρίβη στη θάλασσα ή προσγειώθηκε σε στεριά.

239 άτομα επέβαιναν στο μοιραίο Boeing, όταν εξαφανίστηκε στις 8/2/2014 (Φωτογραφία: ΑΡ)239 άτομα επέβαιναν στο μοιραίο Boeing, όταν εξαφανίστηκε στις 8/2/2014 (Φωτογραφία: ΑΡ)

Μόνον κάποια συντρίμμια βρέθηκαν στη γιγάντια έρευνα που ακολούθησε την εξαφάνιση του αεροσκάφους στις 8 Μαρτίου του 2014, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο με 239 επιβαίνοντες. Ο Ράιαν πιστεύει ότι κάποιος έκλεισε σκόπιμα τον αναμεταδότη του αεροπλάνου, καθώς οι πιθανότητες να απενεργοποιήθηκε κατά λάθος είναι «μηδαμινές».

Τμήμα πτερυγίου βρέθηκε τον Ιούλιο του 2015 στη νήσο Ρεϊνιόν, ανατολικά της Μαγαδασκάρης (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)Τμήμα πτερυγίου βρέθηκε τον Ιούλιο του 2015 στη νήσο Ρεϊνιόν, ανατολικά της Μαγαδασκάρης (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)

Σύμφωνα με τον συνταξιούχο Αμερικανό πιλότο η κίνηση αυτή επέτρεψε στον υπαίτιο να πετάξει το αεροσκάφος, χωρίς να δίνει στίγμα στα ραντάρ, αφήνοντας τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να σπάζουν τα κεφάλια τους για το τι πραγματικά συνέβη.

Ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους, Ζακαρί Αχμάντ Σαχ (Φωτογραφία: Facebook)Ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους, Ζακαρί Αχμάντ Σαχ (Φωτογραφία: Facebook)

«Πιστεύω ότι ο κυβερνήτης ή ο συγκυβερνήτης έκαναν τα προβλεπόμενα πριν από την πτήση. Απογειώθηκαν και έφεραν το αεροσκάφος σε οριζόντια θέση, είχαν προγραμματίσει σωστά τον υπολογιστή πτήσης ώστε να ακολουθήσει το αεροπλάνο τη σωστή πορεία προς τον προορισμό. Όλα φυσιολογικά μέχρι αυτό το σημείο, αλλά ο ένας εξ’ αυτών, ή ίσως και οι δύο, αν και αμφιβάλλων, πήρε τον έλεγχο του αεροσκάφους και το έστριψε δυτικά, πολύ αργά ώστε κανείς μέσα στην καμπίνα να το αντιληφθεί. Το αεροσκάφος συνεχίζει να πετά δυτικά, ίσως μέχρι τη Μαδαγασκάρη, ή αν δεν έφθασε ως εκείνη, ξαναστρίβει και προσγειώνεται σε προσχεδιασμένο σημείο», είπε.

Η πορεία που πιθανώς ακολούθησε η MH370, σύμφωνα με τον Ράντι ΡάιανΗ πορεία που πιθανώς ακολούθησε η MH370, σύμφωνα με τον Ράντι Ράιαν

Και πρόσθεσε: «Μέχρι τώρα τα όποια ελάχιστα συντρίμμια εντοπίστηκαν, βρέθηκαν σ’ αυτή τη δυτική διαδρομή που εικάζω ότι ακολούθησε το αεροπλάνο. Αντιλαμβάνομαι ότι ακούγεται δυσοίωνο όλο αυτό, αλλά θυμηθείτε πού βρέθηκε [ανατολικά της Μαδαγασκάρης] το τμήμα του φτερού που ήταν κατεστραμμένο ή καταστράφηκε όταν το αεροπλάνο συνετρίβη στη θάλασσα. Βρέθηκε κατά μήκος της διαδρομής που πιστεύω ότι πέταξε κι όχι νοτιοδυτικά της Αυστραλίας, όπου ξόδεψαν τόσο χρόνο στις έρευνες. Αν διαθέτει κάποιος χρήματα για νέα έρευνα, εκεί πιστεύω ότι πρέπει να ψάξουν».

H γιγάντια έρευνα μετά την εξαφάνιση της MH370 πριν από πέντε χρόνια δεν απέδωσε καρπούς (Φωτογραφία: ΑΡ)H γιγάντια έρευνα μετά την εξαφάνιση της MH370 πριν από πέντε χρόνια δεν απέδωσε καρπούς (Φωτογραφία: ΑΡ)

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας διέκοψε την έρευνα, αφού δεν κατάφερε να βρει τίποτε και παραμένει μέχρι σήμερα στο σκοτάδι ως προς το τι συνέβη με το εξαφανισμένο αεροσκάφος. Θεωρίες έχουν διατυπωθεί πολλές, κάποιες μάλιστα συνέδεσαν την εξαφάνιση του Boeing με τον Κιμ Γιονγκ Ουν ή ακόμη και τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Συντρίμμια που βρέθηκαν πρόσφατα στη Μαδαγασκάρη πιστεύεται ότι «πιθανώς» ανήκαν στο αεροσκάφος, ενώ ένα πτερύγιο από την MH370 εντοπίστηκε το 2015 στη Νήσο Ρεϊνιόν, περίπου 425 μίλια ανατολικά της Μαδαγασκάρης.