Κουρουμπλής: Το ΚΙΝΑΛ πρέπει να αποφασίσει αν θα πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη Δεξιά

«Το ΚΙΝΑΛ πρέπει να αποφασίσει πριν τις εκλογές με ποιον θα πάει. Με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη Δεξιά. Εάν δεν επιλέξει τι θέλει οι συνέπειες μπορεί να είναι μεγάλες για τον συγκεκριμένο χώρο».

Με αυτά τα λόγια ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κάλεσε το Κίνημα Αλλαγής να εκδηλώσει πρόθεση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας ουσιαστικά το ΚΙΝΑΛ ότι σε αντίθετη περίπτωση απειλείται με συρρίκνωση.

«Εγώ λέω ότι πρέπει πλέον μετά από αυτές τις εξελίξεις να ανοίξει ένας διάλογος ανάμεσα σε αυτούς τους χώρους και να πάει ο χώρος σε προγραμματική σύγκλιση πριν από τις εκλογές. Εάν επιλέξουν όλοι να αφήσουν τα πράγματα για μετά τις εκλογές, το πολιτικό σκηνικό θα είναι εντελώς διαφορετικό. Γιατί η πόλωση θα είναι τέτοια που οι μικροί χώροι ενδιαμέσως θα βρεθούν σε πολύ μεγάλη πολιτική ασφυξία» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον realfm, και συνέχισε:

«Εάν το ΚΙΝΑΛ δεν επιλέξει τι θέλει οι συνέπειες μπορεί να είναι μεγάλες για τον συγκεκριμένο χώρο. Δηλαδή, εάν δεν πεις του ανθρώπου που θέλει να σε ψηφίσει, τι θα κάνεις, εάν δεν το πεις πριν από τις εκλογές αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει ένα αδιέξοδο. Άρα, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πει αν θα πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα πάει με τη Δεξιά».

«Όλοι πρέπει να καταλάβουν και στον χώρο πέραν της Δεξιάς πως η νέα πραγματικότητα λέει ότι το επίκεντρο αυτού του χώρου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας. Τι να κάνουμε; Ας μην άφηναν τα πράγματα να κυλήσουν έτσι», πρόσθεσε ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές.

«Οι εθνικές εκλογές δεν θα γίνουν τον Μάιο, θα γίνουν τον Οκτώβρη. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στη στάση του Προέδρου των ΑΝΕΛ, ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι «ο Καμμένος αδικεί πολλές φορές τον εαυτό του και το έργο στο οποίο συνέβαλε να γίνει. Δεν παύει να έχει έναν παρορμητισμό. Η σχέση μας ήταν καλή πάντα. Ο κάθε άνθρωπος έχει έναν τρόπο να εκφράζεται».