(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Το Γρηγόρι τίμησε με λαμπρότητα τον Πολιούχο – Και κοπή πίτας του συλλόγου

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 στις 6:00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, προς τιμήν του Πολιούχου Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. Στον εν λόγω Εσπερινό, τον οποίο παρακολούθησε πλήθος κόσμου, τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μηλωνάς, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.
Τη Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 το πρωί, τελέστηκε Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό του χωριού, στην οποία τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.
Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους οι κάτοικοι του χωριού, κάτοικοι γειτονικών χωριών και πολλοί άλλοι ευσεβείς χριστιανοί.

Κοπή πίτας και επίδοση τιμητικών διακρίσεων από το Σύλλογο Γρηγόρι

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 στις 9:00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Γρηγόρι «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ», στο κέντρο “Αλάτι και Πιπέρι” στην Άβυθο Αιγίου.
Την πίτα ευλόγησε ο αιδεσιμότατος πατήρ Χαράλαμπος Γκίκας, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γρηγορίου Γρηγόρι, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους Καλή Χρονιά με υγεία, ευτυχία και καλή επιτυχία στις δραστηριότητες του Συλλόγου.
Μετά την κοπή της Βασιλόπιτας πραγματοποιήθηκε, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, επίδοση τιμητικών διακρίσεων σε μαθητές για τη διάκρισή τους κατά το σχολικό έτος 2017-2018.
Ο τυχερός της Βασιλόπιτας κέρδισε ένα ταξίδι προσφορά του πρακτορείου Γενικού Τουρισμού Mattheos Tours Αίγιο.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου, Γρηγόριος Φαρμακόπουλος, στο χαιρετισμό του καλωσόρισε όλους και ευχήθηκε υγεία και επίτευξη των προσδοκιών στο έτος 2019. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις επιτυχημένες δραστηριότητες του Συλλόγου στο έτος 2018 και ανακοίνωσε ότι ο Σύλλογος σχεδιάζει τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του 24ου Φεστιβάλ Σταφίδας στο Γρηγόρι Αιγίου, στην Κεντρική Εκδήλωση του οποίου, την 27η Ιουλίου 2019 θα συμμετέχει ο Βασίλης Τερλέγκας με την ορχήστρα του.
Την εκδήλωση της Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Νικόλαος Παπανικολόπουλος Πρόεδρος του Συλλόγου Σαλμενίκο, συγχωριανοί και φίλοι του Συλλόγου.
Ακολούθησε συνεστίαση, γλέντι και χορός.