Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ύποπτος κι ο 33χρονος νεκρός στις φυλακές Κορυδαλλού

Ôï âñÜäõ ôçò ÔñÞôçò áðÝäñáóáí äýï êñáôïýìåíïé áðü ôéò ÖõëáêÝò ôïõ Êïñõäáëëüõ. ÔåôÜñôç 2 Éáíïõáñßïõ 2019. (eurokinissi/ ÓôÝëéïò Ìéóßíáò)

Στον κύκλο των εμπλεκομένων στην έρευνα για την δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου αλλά και των τελευταίων εγκληματικών ενεργειών εντός του Κορυδαλλού ήταν ο 33χρονος Αλβανός που βρέθηκε νεκρός, την Κυριακή, σε κελί της Δ’ Πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού. Με τον θάνατο του να αποδίδεται αρχικά σε χρήση ναρκωτικών.

Όμως η εμπλοκή του στην αλβανική μαφία και στην ομάδα που προχωρά σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εντός κι εκτός φυλακών δημιουργεί υπόνοιες ότι ο θάνατός του μπορεί να έχει κι άλλες παραμέτρους.

Πρόκειται για τον 18ο θάνατο (αποδίδονται σε δολοφονίες, χρήση ναρκωτικών κι άλλα αίτια) που σημειώνεται στις φυλακές Κορυδαλλού από το περασμένο καλοκαίρι. Δείγμα του απόλυτους χάους – με την ανεξέλεγκτη διακίνηση ναρκωτικών, αιματηρές επιθέσεις με μαχαίρια, μέχρι και σύντομες απαγωγές κρατουμένων, που επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Σε μία εφιαλτική κατάσταση δίχως τέλος …

Ο 33χρονος ήταν αυτός που είχε φιλοξενήσει στο σπίτι που είχε ενοικιάσει στην Καλλιθέα τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας –τον Οκτώβριο του 2017 στην οδό Ασκληπιού – τους δολοφόνους του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που ήταν επίσης αλβανικής καταγωγής. Στην κατοικία αυτή βρέθηκαν όπλα κι εκρηκτικά αλλά και στολές αστυνομικών που πιθανόν χρησιμοποιούντο για αιματηρή απόδραση σε κάποια μεταγωγή μελών της αλβανικής μαφίας.

Ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του ποινικολόγου φέρεται ότι ήταν τρείς άλλοι Αλβανοί κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού που είχαν συλληφθεί για δολοφονίες , αιματηρές επιθέσεις σε νυκτερινά κέντρα, εκβιάσεις κλπ. Επιπλέον οι συγκεκριμένοι ποινικοί φέρεται να έχουν εμπλακεί σε επιθέσεις εντός φυλακών, σε βάρος του ποινικού Μανώλη Καραγιάννη (δολοφονήθηκε το καλοκαίρι στο Παλαιό Φάληρο), του κατηγορούμενου για την υπόθεση «Noor1» Ευθύμη Γιαννούσακη. Επιπλέον ελεγχόταν η συμμετοχή τους στον ξυλοδαρμό του κρατούμενου «αντάρτη πόλης» Νίκου Μαζιώτη, η αιματηρή επίθεση στον κρατούμενο Γιάννη Σκαφτούρο κ.ο.κ. Τις περισσότερες ενέργειες τις απέδωσαν σε οικονομικές εκκρεμότητες από παλιότερα, «συμβόλαια» που δημιουργούσαν νέο κύκλο αίματος.

Ενας από τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου (σσ η δίκη για αυτή την ανθρωποκτονία είναι σε εξέλιξη), ο 36χρονος Αλμπερ Μπάκο δολοφονήθηκε με κτυπήματα από μαχαίρι, πριν από δέκα ημέρες στις φυλακές Κορυδαλλού, μόλις έφθασε εκεί προερχόμενος από το σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού.

Ως δράστης της δολοφονίας του φέρεται ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του δικηγόρου που διέμενε στο σπίτι του 33χρονου στην Καλλιθέα.

Επιπλέον ο 33χρονος φερόταν να διατηρούσε επαφές με τα ηγετικά μέλη της «αλβανικής μαφίας», να κατήγγειλε κακές συνθήκες κράτησης τους στην ΓΑΔΑ, αλλά και να υποστήριζε τις καταγγελίες τους ότι υπάρχει «εκδικητικό σχέδιο δολοφονίας τους με δηλητήριο στις φυλακές Κορυδαλλού».

Περισσότερες διευκρινίσεις για τα αίτια θανάτου του 33χρονου αναμένεται να εξαχθούν από την ιατροδικαστική εξέταση.