Απόρρητη έκθεση της ΕΕ: Το Brexit θα οδηγήσει σε αστάθεια το Ηνωμένο Βασίλειο για δεκαετίες

Το Brexit θα οδηγήσει σε αστάθεια το Ηνωμένο Βασίλειο για δεκαετίες, με τη βία να ξεσπά στους δρόμους της χώρας και τα δημοψηφίσματα ανεξαρτησίας σε Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία να διεξάγονται δύο χρόνια ύστερα από την αποχώρηση του Λονδίνου από την ευρωπαϊκή οικογένεια, προειδοποιεί μυστική έκθεση της Ε.Ε.

Το απόρρητο έγγραφο που έχουν στα χέρια τους Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διέρρευσε στο βρετανικό Τύπο, δίνοντας μία «γεύση» από τις συνέπειες που θα έχει η χώρα της Τερέζα Μέι, εάν εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mirror» η οποία έχει πρόσβαση στο απόρρητο έγγραφο, θα μπορούσε να ξεσπάσει βία στους δρόμους της Βρετανίας μετά το Brexit και, εκτός από τις ταραχές, θα μπορούσε να υπάρξει και πολιτικός αναβρασμός, καθώς αναμένονται δημοψηφίσματα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας και της Βορείου Ιρλανδίας δύο χρόνια ύστερα από την έξοδο της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Mirror», πηγή της ΕΕ, υπό καθεστώς ανωνυμίας, επισημαίνει:

«Η ανάλυση των επιπέδων απειλής στη Βρετανία είναι ένα θέμα που απασχολεί την ηγεσία της ΕΕ καθώς διαμορφώνουμε την πολιτική για τα επόμενα χρόνια. Η εκτίμησή μας είναι ότι η βία είναι σχεδόν αναπόφευκτη στη χώρα».