ΑΧΑΙΑ: Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες – Σε Αίγιο και Ερύμανθο – Μπλόκα…η απάντηση στην Κυβέρνηση

Την απόφαση για κλιμάκωση του αγώνα τους, από σήμερα Δευτέρα , λαμβάνουν οι αγρότες κτηνοτρόφοι από Ερύμανθο και Πάτρα καθώς και παραγωγοί από Αιγιάλεια και Δυτική Αχαΐα. Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών της Αχαΐας, μέσω και της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, αποφάσισαν ότι:
> Κτηνοτρόφοι του Ερύμανθου θα συγκεντρωθούν σήμερα το απόγευμα και θα παραταχθούν με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στο Σταυροδρόμι. Την ίδια μέρα πάντως, στον Ερύμανθο, με πρωτοβουλία της οργάνωση μελών Τριταίας του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, διοργανώνεται εκδήλωση (ώρα 7:30 μ.μ.) με ομιλήτρια την αναπλ. υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπία Τελιγιορίδου.
> Αγρότες της Αιγιάλειας θα συγκεντρωθούν στις 12μ.μ. στα Βενζινάδικα της Νέας Εθνικής Οδού στο ύψος του Αιγίου.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης την Πέμπτη έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Πάτρα, οι πέντε Αγροτικοί Σύλλογοι που πρωτοστατούν στον αγώνα (Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», Δυτικής Αχαΐας, Πατρών, Ωλενίας καθώς και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ερυμάνθου) ανακοίνωσαν ότι ζητούν: α) Την άμεση αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών της Αχαΐας, μετά την ολική σχεδόν καταστροφή της παραγωγής ελαιοκάρπου και ελαιολάδου και β) τιμή βάσης για την αγορά του αιγοπρόβειου γάλακτος και αποζημίωση των κτηνοτρόφων που πωλούν το γάλα κάτω του κόστους.
Στο ψήφισμα στον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης οι αγρότες ζητούν άμεση εκτίμηση των ζημιών των ελαιοπαραγωγών, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και αλλαγή καταστατικού στον ΕΛΓΑ προκειμένου να αποζημιώνει το 100% των ζημιών σε φυτική, ζωική παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο.
Στην κινητοποίηση συμμετείχε και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηλείας («ΟΑΣΗ»). Η Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο σήμερα Δευτέρα στον κόμβο Αγ. Γεωργίου έξω από τον Πύργο, στις 11.30 μ.μ.
Σ
Τα μέλη της Συντονιστικής (Γιάννης Μποδιώτης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου, Αλέκος Θανόπουλος, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Ωλενίας, Μήτσος Σωτηρακόπουλος, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Ερυμάνθου, Γιώργος Βεσκούκης, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Γιαννόπουλος, πρόεδρος της «ΟΑΣΗ’», Βασίλης Γιαννόπουλος, πρόεδρος του νεοσυσταθέντος Αγροτικού Συλλόγου Πάτρας και Φάνης Μπαρλής, γγ Αγροτικού Συλλόγου Πάτρας) ξεκίνησαν  τις περιοδείες σε αγροτικούς οικισμούς προκειμένου να υπάρξει εξημέρωση των αγροτών για τα αιτήματα προς την κυβέρνηση.