Θεοχαρόπουλος: Πολιτικά ακατανόητη η συμπεριφορά της Γεννηματά

«Πολιτικά ακατανόητη» χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά της Φώφης Γεννηματά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατηγορώντας την για «παλαιοκομματικές πρακτικές και μεθόδους που έρχονται από το παρελθόν», με αφορμή τη διαγραφή απ’ το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Θεοχαρόπουλος σημειώνει ότι η ΔΗΜΑΡ είχε εκφραστεί υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών πολύ προτού αποχωρήσει το Ποτάμι απ’ το Κίνημα Αλλαγής.

«Αποδεχθήκαμε τη δυνατότητα της επικεφαλής να προχωρήσει με τη δική της θέση για να μην πληγεί περαιτέρω η παράταξη. Η ίδια όμως, παρά το γεγονός ότι τη διευκολύναμε, αποφάσισε να δείξει μηδενική ανοχή προχωρώντας σε διαγραφή και μάλιστα ενώ δεν είχε θέσει κομματική πειθαρχία», αναφέρει ο κ. Θεοχαρόπουλος και υπογραμμίζει:

«Δεν πρόκειται απλά για λάθος αλλά για πολιτικά ακατανόητη συμπεριφορά που δεν συνάδει με τις αρχές και τις θέσεις ούτε της ανανεωτικής αριστεράς ούτε της σοσιαλδημοκρατίας. Κρίμα. Το Κίνημα Αλλαγής όφειλε να αξιοποιήσει τη θέση μας, ώστε να εκφραστούν και εκείνοι οι κεντροαριστεροί και προοδευτικοί πολίτες που είναι υπέρ της συμφωνίας και κατά της κυβέρνησης».

«Ας διαφυλάξουμε τουλάχιστον όλοι τη σοβαρότητα μας» είπε ακόμη, υπενθυμίζοντας ότι: «Η απόφαση διαγραφής έγινε λόγω της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, του ανώτερου συλλογικού οργάνου του κόμματος», ενώ παράλληλα επισήμανε ότι «η απόφαση διαγραφής δεν λήφθηκε καν μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, αλλά μετά από την απόφαση της ΔΗΜΑΡ». «Το επιχείρημα ότι η διαγραφή αυτή δεν σημαίνει απομάκρυνση της ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να σταθεί λογικά», σχολίασε.

«Δεν είναι δυνατόν, τα μείζονα εθνικά θέματα να αντιμετωπίζονται υπό το πρίσμα ενός νέου δικομματισμού. Όποιος δεν ψηφίσει τη συμφωνία να θεωρείται ότι στηρίζει τη Ν.Δ. και όποιος ψηφίσει τη συμφωνία να θεωρείται ότι στηρίζει την κυβέρνηση», υπογράμμισε ακόμη.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. ότι επιχείρησαν να εργαλειοποιήσουν το εθνικό θέμα.

Σχολιάζοντας τη δήλωση της κ. Γεννηματά ότι δεν έχει θέση στο Κίνημα Αλλαγής όποιος λοξοκοιτάζει προς Τσίπρα ή Μητσοτάκη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δηλώνει: «Συμφωνώ, η Φώφη Γεννηματά δεν ξέρω αν το εννοεί» και επισημαίνει ότι τo ΚΙΝΑΛ, όφειλε να μείνει προσηλωμένο στην πολιτική αυτονομία του. «Αντί για αυτό όμως εξέπεμπε και συνεχίζει να εκπέμπει συνεχιζόμενα σήματα παράλληλης πορείας με τη ΝΔ. Με την στάση αυτή όχι μόνο δεν προσελκύει προοδευτικούς πολίτες αλλά τους διώχνει κιόλας». Συνεπώς αν και σε επίπεδο ρητορικής η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται αντιδεξιά, η ίδια η ασκούμενη πολιτική είναι που διαφωνεί με αυτή την ρητορική κοιτώντας και όχι απλά λοξοκοιτώντας προς τη ΝΔ» συμπληρώνει.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε επίσης πως δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αν θέλαμε να συνεργαστούμε δεν θα καταψηφίζαμε στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης. Η ΔΗΜΑΡ θα ασκεί προγραμματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλο η συμφωνία των Πρεσπών και άλλο η κυβερνητική πολιτική», είπε ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του σημείωσε ότι: «Δεν δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης, συνεπώς η κυβέρνηση δεν έχει την εμπιστοσύνη μας για την συνολική ασκούμενη πολιτική της».

Τέλος, όσον αφορά στα επόμενα βήματα της ΔΗΜΑΡ ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι «άμεσα, εντός Φεβρουαρίου, θα συζητήσουμε για την επόμενη ημέρα και θα σχεδιάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας με συνεδριάσεις των οργάνων και σεβασμό στη συλλογικότητα».