ΠΑΤΡΑ: Βρύσες θα δώσουν στις γειτονιές “χρώμα” μίας άλλης εποχής – Θα έχουν παραδοσιακό ύφος

25 παραδοσιακές βρύσες έρχονται μέσα στο επόμενο διάστημα στην Πάτρα. Η ΔΕΥΑΠ έχει κάνει την σχετική παραγγελία, στο χυτήριο σε μια προσπάθεια να προσδώσει, σε συνεργασία με τον δήμο, ένα γραφικό χρώμα στις γειτονιές της Πάτρας, έχοντας όμως και πρακτικές πτυχές, όσο και οικολογικές πτυχές στο όλο θέμα.

Οι βρύσες που θα τοποθετηθούν στις συνοικίες της Πάτρας αποτελούν πιστά αντίγραφα της διατηρητέας γαλλικής κατασκευής βρύσης που ήδη έχει τοποθετηθεί στην συνοικία Τριτάκη στην άνω πόλη, αλλά και στην Αγία Αικατερίνη στα Προσφυγικά.

 

«Αυτό το στοιχείο θέλουμε να προσδώσουμε στις γειτονιές της πόλης, δίνοντας ένα διαφορετικό χρώμα σε μία πιο σύγχρονη εποχή που σίγουρα οι άνθρωποι δεν είναι τόσο κοντά τον άλλον» τονίζει για το θέμα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας.

Ωστόσο, οι βρύσες αυτές μπορεί να έχουν ένα παραδοσιακό ύφος στην εξωτερική τους εμφάνιση όμως θα διαθέτουν σύγχρονους μηχανισμούς, αφού στην ΔΕΥΑΠ, δεν ξεχνούν ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν υπάρχουν πολυτέλειες για κατασπατάληση νερού.

«Οι βρύσες εννοείται ότι θα έχουν ελεγχόμενη υδροδότηση αφού γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα το πρόβλημα που υπάρχει στο ζήτημα του νερού. Θα ενταχθούν και αυτές στην συλλογιστική που έχει αναπτύξει η ΔΕΥΑΠ για την εξοικονόμηση νερού, κάτι που άλλωστε έχουμε ζητήσει από τους πολίτες αρκετές φορές».

Το επιπλέον θετικό με την έλευση των παραδοσιακών αυτών βρυσών στους κοινόχρηστους χώρους της Πάτρας αφορά το οικολογικό επίπεδο του όλου θέματος. Μέσα από τις βρύσες αυτές , αναμένεται να υπάρξει ελαχιστοποίηση της χρήσης των πλαστικών μπουκαλιών, δίνοντας δωρεάν προσβάσιμο νερό στους πολίτες της πόλης, ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Που θα τοποθετηθούν

Στην ΔΕΥΑΠ βρίσκονται στην αναζήτηση των κατάλληλων χώρων που θα τοποθετήσουν αυτές τις παραδοσιακές βρύσες. Θα είναι σε κοινόχρηστους χώρους, σε πλατείες και παιδικές χαρές και κυρίως σε μέρη που έχουν αρκετό κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες, αποτελώντας στέκια συνάντησης.

Τέτοια είναι το Νότιο Πάρκο, η πλατεία Υψηλών Αλωνίων, η πλατεία Αγίας Σοφίας, η πλατεία Όλγας, η παλιά γειτονιά του Τάσι στον Παντοκράτορα ή πλατεία Ελευθερίας στα Προσφυγικά.

Οι ακριβείς θέσεις των παραδοσιακών βρυσών θα ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα από τον δήμο που έχει και την κύρια επίβλεψη, πάνω στο ζήτημα.

Πηγή:Εφ. 7 Μέρες Ενημέρωση