ΠΑΤΡΑ: Σήμα κινδύνου, για ρέματα, από τοπικούς φορείς – Κίνδυνος πλημμυρών, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν πάνω από δέκα σύλλογοι κατοίκων από την περιοχή Γηροκομείου, Εγλυκάδας, Περιβόλας, Σουλίου, Ριγανόκαμπου, Συνόρων, Αγ. Παρασκευής και Αρόης για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον καθαρισμό της κοίτης των χειμάρρων που διέρχονται μέσα από τις γειτονιές και τον κίνδυνο πλημμυρών, μετά και τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.
Στη σχετική επιστολή της προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την οποία κοινοποίησε και στον Δήμο Πατρέων, η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και Φορέων του Ανατολικού Διαμερίσματος εκφράζει «την έντονη αγωνία των κατοίκων για τον μη καθαρισμό των ρεμάτων στην ευρύτερη περιοχή».
Πρόκειται για τα ρέματα Γηροκομείου, Ελεκίστρας και το Μαλαμαμούτη όπου, σύμφωνα με τους κατοίκους, μετά τη μεταβίβαση της σχετικής αρμοδιότητας καθαρισμού και διαμόρφωσης της κοίτης τους στην Περιφέρεια -παρά τις παρεμβάσεις που έγιναν προς τις υπηρεσίες- δεν έχει ληφθεί κανένα προληπτικό μέτρο. Φαίνεται ότι τα πράγματα δεν είναι απλά, καθώς η Περιφέρεια εξηγεί ότι τα έργα αυτά δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη, όσο εύκολα και αν τα βλέπει… ο «Κλεισθένης».