ΠΑΤΡΑ: Ο Γ. Κύρτσος για τη Συμφωνία των Πρεσπών – «Δεν υπήρχε κανένας λόγος να βιάζεται η ελληνική πλευρά»

«Η θέση η δική μου είναι η θέση και της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι καλή για τα εθνικά μας συμφέροντα και θα μπορούσαμε να την είχαμε αποφύγει, διότι όπως είπε ο Κώστας Καραμανλής, και νομίζω ότι αυτή είναι η σωστή δήλωση, δεν υπήρχε κανένας λόγος να βιάζεται η ελληνική πλευρά», δήλωσε σήμερα από την Πάτρα ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος.

«Άλλοι βιάζονται, είτε επειδή θέλουν να κάνουμε μία διεύρυνση προς τα Δυτικά Βαλκάνια, είτε επειδή θέλουν διάφορες χώρες να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέλος πάντων, όσοι βιάζονται θέλουν να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους. Για παράδειγμα η Σερβία, που είναι η πιο εξελιγμένη χώρα των Δυτικών Βαλκανίων, για να φτάσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ξεπεράσει προβλήματα με το Κόσσοβο, με την Αλβανία, με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και με την Κροατία», ανέφερε ο Γιώργος Κύρτσος και προσέθεσε: «Γιατί λοιπόν να βιαζόμαστε εμείς για ένα θέμα για το οποίο βιάζονται οι άλλοι; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα και ακόμα δεν έχω δώσει λογική εξήγηση».

Τέλος, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση κινείται δυστυχώς σε λάθος κατεύθυνση και με την υπογραφή Τσίπρα θα αναλάβουμε δεσμεύσεις, οι οποίες θα αφορούν και τις επόμενες κυβερνήσεις».