ΠΑΤΡΑ: Εμπορία ζώων συντροφιάς μέσω του λιμανιού – Εντοπίστηκαν σε βαν χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα!

Συνολικά 36 ζώα συντροφιάς, γάτες και σκύλους, επιχείρησαν να περάσουν μέσω του λιμανιού της Πάτρας, άτομα μέσα σε δύο βαν, με σκοπό την εμπορία τους στην Ευρώπη, χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, με αποτέλεσμα να μην επιτραπεί η μεταφορά τους.
Τα ζώα έχουν κατασχεθεί και η υπόθεση ερευνάται, ενώ το θέμα ανέδειξε με ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της παράταξης Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος.
Στην ανακοίνωσή του, αναφέρει : «Η αδιαφορία του Δήμου Πατρέων προκαλεί αδιέξοδα στην περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Χθές και σήμερα 24-25 Ιανουαρίου 30 σκυλιά και 8-11 γάτες κατασχέθηκαν για παράνομη εμπορία-εξαγωγή από την χώρα σε 2 βανάκια. Το λιμενικό της Πάτρας τα έχει προσωρινά στο λιμάνι σε ανεπαρκείς συνθήκες κράτησης. Ο ιδιωτικός φορέας φιλοξενίας της Πάτρας δεν μπορεί να δεχθεί πάνω από 5 σκυλάκια. Αναζητείται πανσιόν ζώων στην Αθήνα να τα φιλοξενήσει! Ο Δήμος οφείλει να πληρώσει τα έξοδα βάση του νόμου. Η αδιαφορία, η έλλειψη υποδομών και κέντρου περίθαλψης, (ενώ τα χρήματα υπάρχουν διαθέσιμα στην περιφέρεια από τον Σεπτέμβρη) μας εκθέτουν ως πόλη. Θα γίνουμε διεθνής περίγελος κ Πελετίδη! Επιτέλους ας αναχθούμε ως πόλη στο επίπεδο του σύγχρονου πολιτισμού. Στην προηγούμενη διαμαρτυρία (προ τριμήνου) όπου συμμετείχαμε σας είχαμε θέσει προ των ευθυνών σας. Αποδείχθηκε ότι είστε αμετανόητοι και κατώτεροι των περιστάσεων. Ενώ διαθέτετε τεράστιο αριθμό ακινήτων και οικοπέδων δεν έχετε διαθέσει ούτε ένα για την λειτουργία ενός κέντρου φιλοξενίας. Εμείς έχουμε δεσμευτεί για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων με σύγχρονο κέντρο φιλοξενίας και δράσεις εμβολιασμού και νόμιμης υιοθεσίας. Βαθύτατα λυπημένος για την στάση σας Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος».