ΗΠΑ: Συνελήφθη ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Ρότζερ Στόουν

Νέο «πονοκέφαλο» προκαλεί στον Ντόναλντ Τραμπ η σύλληψη του πρώην συμβούλου του, Ρότζερ Στόουν, στο πλαίσιο της έρευνας για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Στόουν συνελήφθη στη Φλόριντα και κατηγορείται για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, παρέμβαση σε μάρτυρες και ψευδείς δηλώσεις, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του Στόουν στο Φορτ Λόντερντεϊλ, στη Φλόριντα, μετά το κατηγορητήριο που συνέταξε ομοσπονδιακή επιτροπή στην Ουάσινγκτον στις 24 Ιανουαρίου, δήλωσε εκπρόσωπος του ειδικού εισαγγελέα, Ρόμπερτ Μιούλερ, που διερευνά τυχόν παρέμβαση της Ρωσίας στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

Τις επόμενες ώρες, ο Στόουν αναμένεται ότι θα εμφανιστεί στο δικαστήριο.

Δεν είναι η μόνη περίπτωση πρώην συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ, που καλείται να αντιμετωπίσει τις αρχές. Τελευταίο παράδειγμα, ο πρώην δικηγόρος του, Μάικλ Κοέν, που παραδέχθηκε μια σειρά πράξεων που έκανε για λογαριασμό του πελάτη του. Μεταξύ αυτών, να έρθει σε επαφή με εταιρεία τεχνολογίας για να υπάρξει νοθεία σε διαδικτυακή δημοσκόπηση.