Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Προϊόν συναλλαγής» και έξωθεν πιέσεων η Συμφωνία των Πρεσπών

Σε βαρύτατες καταγγελίες κατά της κυβέρνησης, αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, κάνοντας ρητή αναφορά σε «προϊόν συναλλαγής», προέβη η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας».

«Αυτό που έγινε μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού ήταν μια συναλλαγή. Το ίδιο έγινε και στα Σκόπια. Εχουμε μια οργιώδη διαδικασία» είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την ονομασία της πρώην Γιουκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

«Θέλουν να περάσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών γιατί τους πιέζουν ΗΠΑ, Γερμανία και ΕΕ» τόνισε στη συνέχεια καλώντας τον πρωθυπουργό σε μια δημόσια αναμέτρηση:

«Καλώ ξανά τον κύριο Τσίπρα να έχουμε ένα ντιμπέιτ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, για τα Μνημόνια, για το Μάτι, για ό,τι θέλει» σημείωσε στη συνέχεια, υπογραμμίζοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών, της ΕΕ και όχι τα δικά μας».

 

Ερωτηθείσα για τη στάση που κράτησε ο Σπύρος Δανέλλης η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «πολιτικό γυρολόγο», ενώ εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορούσε η κυβέρνηση να περάσει τη Συμφωνία από τη Βουλή.

«Δυστυχώς η Δικαιοσύνη ελέγχεται από την κυβέρνηση. Αν είχαμε ανεξάρτητη Δικαιοσύνη θα έπρεπε να είχε κινητοποιηθεί» είπε στη συνέχεια -αναφερόμενη στις καταγγελίες Καμμένου για χρηματισμό του Νίκου Κοτζιά- και καταλήγοντας επανέλαβε τη θέση της για διενέργεια δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών.