Τα 5 παιδιά «θαύματα» της Σούπερ Λιγκ

Υπάρχουν κάποια ονόματα που ξεχωρίζουν στο φετινό πρωτάθλημα, παρά το νεαρό της ηλικίας τους. Ονόματα που βρίσκονται σε κορυφαίες ομάδες και ήδη έχουν εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις τους. Παρακάτω θα βρείτε 5 νέους ποδοσφαιριστές που αξίζει να παρακολουθήσετε στη Σούπερ Λιγκ:

Το «αστέρι» του Αστέρα Τρίπολης, Τάσος Δουβίκας. Ούτε 20 χρονών και ήδη έχει καταφέρει να κάνει ντόρο γύρω από το όνομα του. Ξεκινώντας από τις Ακαδημίες της ομάδας της Τρίπολης, ο νεαρός επιθετικός έδειξε το ταλέντο του από νωρίς, αφού στην Εθνική Ελπίδων πέτυχε 7 γκολ σε 10 συμμετοχές. Συνεχίζοντας στην ομάδα ανδρών του Αστέρα Τρίπολης εντυπωσίασε τόσο πολύ με τις δυνατότητες του, που το καλοκαίρι η ισπανική ομάδα Χετάφε έδινε πάνω από 2 εκ. ευρώ για την απόκτηση του.

Τη φανέλα με το Νο 25 της ΑΕΚ φοράει ο Κώστας Γαλανόπουλος και στα 22 του χρόνια είναι ένας από τους φερέλπιδες μέσους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μεγαλωμένος στα «φυτώρια» της ΑΕΚ, έχει πανηγυρίσει ήδη ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο Ελλάδας με τη «βασίλισσα», η οποία δείχνει να έχει μπει στο 2019 ακόμα πιο δυναμικά. Η ΑΕΚ διέλυσε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 4-0 στον πρώτο αγώνα της χρονιάς ενώ συνέχεια είχε το ματς μεταξύ ΑΕΚ και Αστέρας Τρίπολης του οποίου το τελικό σκορ 3-0, οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να διαμορφώσουν μέσα σε 11 λεπτά του 1ου ημιχρόνου! Παίκτης κλειδί ήταν ο Πονσέ για την Ένωση, η οποία με τα έως τώρα παιχνίδια, έχει κάνει το καλύτερο ποδαρικό για την καινούργια χρονιά.

Στο «δικέφαλο» του βορρά ανήκει ο επόμενος παίκτης-θαύμα και δεν είναι άλλος από τον 21χρονο Δημήτρη Λημνιό. Με βραζιλιάνικο αίμα να κυλάει στις φλέβες του, ο νεαρός επιθετικός ξεκίνησε στα τμήματα υποδομής του Ατρόμητου. Ούτε καν 18 χρονών, έγινε μέλος της βασικής ομάδας του Ατρόμητου ενώ από το 2017 αγωνίζεται για τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, ο οποίος με μία ακόμη νίκη στην τελευταία αγωνιστική ενάντια στον Πανιώνιο, παραμένει αήττητος στο φετινό πρωτάθλημα.

Από τον ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό και στο Θανάση Ανδρούτσο. Μεγαλωμένος στο λιμάνι και στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, ο 22χρονος είχε εντυπωσιάσει ως νέος γι’ αυτό και πήρε θέση στην πρώτη ομάδα των «ερυθρόλευκων» το 2016. Ο Ανδρούτσος συμμετείχε στην Εθνική Ελπίδων ενώ αργότερα κλήθηκε και στην Εθνική Ελλάδας. Στην ομάδα του Πειραιά ανήκει και ο 21χρονος Δημήτρης Νικολάου, ο οποίος προέρχεται επίσης από τις Ακαδημίες νέων του Ολυμπιακού. Ο Νικολάου αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός και είναι ο νεότερος Έλληνας σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι μάλιστα στη Μπαρτσελόνα.

 Instagram: @asterastripolisfc