Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση της καθαρίστριας με το πλαστό απολυτήριο Δημοτικού

Στις 6 Φεβρουαρίου θα πάει στον Άρειο Πάγο η υπόθεση με την καθαρίστρια από τον Βόλο, η οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για χρήση πλαστού απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου.

Σύμφωνα με στην ιστοσελίδα magnesianews.gr, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας αναμένεται να εξετάσει την αίτηση αναίρεσης, που κατέθεσε ο συνήγορός της. Αν γίνει δεκτό το αίτημα, τότε η υπόθεση θα επιστρέψει πίσω στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, για να εκδικαστεί εκ νέου.

Η περιπέτεια της καθαρίστριας, ξεκίνησε το 2016, όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας την καταδίκασε σε κάθειρξη 15 ετών, αλλά παρέμεινε ελεύθερη, καθώς το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση που άσκησε.

Στις 5 Νοεμβρίου 2018 όμως, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας την καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και οδηγήθηκε στη φυλακή. Η υπόθεση προκάλεσε σάλο στο πανελλήνιο και τόσο ο πρόεδρος, όσο και η εισαγγελέας του Άρειου Πάγου παρενέβησαν, ζητώντας να εξετάσουν την υπόθεση.

Στις 28 Νοεμβρίου, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας έκανε δεκτή για λόγους υγείας την αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής της καθαρίστριας, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αναίρεσης που ασκήθηκε στον Άρειο Πάγο και αφέθηκε ελεύθερη.