Νέα ποινική δίωξη σε Λαυρεντιάδη και σε τέσσερις συνεργάτες του

Νέα ποινική δίωξη με αιχμή του δόρατος της εταιρεία ELFE σε βάρος του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και 4 συνεργατών του ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Σύμφωνα με την κατηγορία ο επιχειρηματίας φέρεται ως ηθικός αυτουργός σε πράξη απάτης, που αφορά τη μεταβίβαση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας Λιπασμάτων ELFE στη Νέα Καρβάλη σε δύο άλλες εταιρείες,με αποτέλεσμα – σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα-  να μην εξοφλούνται  δάνεια εκατομμυρίων που είχαν ληφθεί από την τράπεζα Αλφα.

Η προκαταρκτική έρευνα διενεργήθηκε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Στέφανο Μπαξεβάνη, ο οποίος άσκησε σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε:

-απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου σε βάρος της Alpha Bank και του Ελληνικού Δημοσίου,

-καταδολίευση δανειστών κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της τράπεζας και

-ψευδή υπεύθυνη δήλωση.

Ως φυσικοί αυτουργοί των παραπάνω αδικημάτων  φέρονται 4 πρόσωπα που φέρονται να είναι εκπρόσωποι των εταιρειών  συγκεκριμένων εταιρειών.

Η εισαγγελική έρευνα άρχισε μετά από μηνυτήρια αναφορά της Alpha Bank, το 2016.

Η τράπεζα κατήγγειλε ότι στόχος της μεταβιβάσης ήταν η ΕΛΦΕ να μείνει ουσιαστικά δίχως αντικείμενο ώστε το Δημόσιο να κληθεί ως εγγυητής να καταβάλλει τα χρέη της στην τράπεζα.

Η υπόθεση αναμένεται να ανατεθεί σε ανακριτή για τη διενέργεια της περαιτέρω  δικαστικής διερεύνησης.

advertisement